Chessity logo Player

Chessity een schot in de roos!

Feb 14, 2016
  Janiro
StaffCoach 970

Chessity een schot in de roos!  

Geschreven door Ard Dekker

 

 

Vrijwel alle scholen waarmee we in gesprek komen over ons schaakaanbod zijn enthousiast. Vooral het aanbieden van zowel Chessity als de gewone schaaklessen met de stappenmethode is een groot succes. Op twaalf scholen wordt nu geschaakt. Met veel scholen is nog niet gesproken en er is nog ruimte bij een aantal van de tien schaaktrainers die we nu beschikbaar hebben. Graag maak ik afspraken voor gesprekken op scholen.

Chessity een schot in de roos!

 

Als alle 55 kinderen in de groepen 5 en 6 van de Joannesschool in Naaldwijk na een workshop Chessity aangeven dat ze schaken leuk vinden, dan is dat toch heel bijzonder en erg mooi! De 40 kinderen van groep 4 krijgen 12 februari a.s. ook een workshop. Schaken wordt weer populair! Dan hebben in totaal zo’n 350 kinderen (op vijf Westlandse basisscholen) een workshop van een uur gehad en waren zij, evenals leerkrachten, enthousiast!

Mijn verbazing blijft groot als ik zie hoe actief kinderen op Chessity zijn. Van drie scholen die een schoolaccount (€ 250 voor 50 accounts) hebben aangeschaft kan ik via het leerlingvolgsysteem zien hoe actief ze zijn.
Op De Regenboog in Naaldwijk mag ik in de eerste helft van 2016 tien schaaklessen via Chessity geven aan zo’n 45 kinderen uit de twee groepen 5. De kinderen hebben er veel plezier in en sommigen gaan heel erg snel. Twee kinderen hadden na twee weken zo’n 1500 opgaven gemaakt! Zij hebben mij ertoe aangezet om elke dag een aantal opgaven te maken en ik beloon hen met kleine schaakprijsjes. Op 1 februari jl. had voor het eerst een leerling 100% activiteit over de laatste twintig dagen; dus elke dag voldoende opgaven gemaakt. Ik kon natuurlijk niet achter blijven. Samen proberen wij nu vanaf 1 februari jl. die 100% vast te houden. Regelmatig direct contact met de leerlingen helpt wel!

Bij de PWA in De Lier zijn de kinderen ook goed aan de slag. De kinderen oefenen in groep 5 onder leiding van een leerkracht en ik kom een aantal keren langs voor ondersteuning. Na twee weken heeft één leerling al meer dan 1.000 opgaven gedaan.
Bij PWA s-Gravenzande zijn enkele kinderen erg actief (o.a. Daan Storm van Schaakmat), maar lijkt bij een aantal andere kinderen meer ondersteuning gewenst.

De uitgebreide demonstratie Chessity op 8 januari jl. bij Lohuis Lighting & Energy trok acht bezoekers, incl. Frans Pieter v.d. Bos, Theo v.d. Pol, Michel Onderwater, Andre Wagner en een leerkracht van de Joannesschool.

Ten opzichte van de stappenmethode heeft Chessity een aantal voordelen. Het is ideaal als er voor een gehele groep les moet worden gegeven. Meer leerlingen kunnen met minder begeleiding worden gestimuleerd met schaaktraining dankzij het leerlingvolgsysteem en de digitale mogelijkheden om te communiceren. Voorts speelt deze schaaktrainingsmethode (spelend leren) uitstekend in op de belevingswereld van de kinderen. Tenslotte is het goedkoper (€ 5 per leerling). Het laatste half jaar zijn er landelijk meer dan 70 schoolaccounts aangeschaft. Deze groei met 3.500 extra scholierenleerlingen is in Nederland ongekend hoog. Er wordt al gesproken over een revolutie in de schaakwereld.


Er zijn nog zaken te verbeteren, maar daar wordt hard aan gewerkt. Meer scholen zullen volgen met workshops en het aanschaffen van een schoolaccount!

Als er een internetvoorziening is en voldoende computerondersteuning voor een groep dan kom ik graag (vrijblijvend en gratis) langs voor een workshop.

Related content

by Janiro on Dec 18, 2015   4251   0
Chessity in practice by Regobert Eijkelkamp
Chessity in practice In the spring of 2014, I was approached by an elementary school that wanted to organize chess competition. And before I even knew it, the school had...
by Janiro on Jan 29, 2016   5474   1
Chessity workshops for kids at Tata Steel Chess
    The Tata Steel tournament in Wijk aan Zee is one of the world’s biggest and most prestigious chess tournaments in the world. Nicknamed ‘the ...
by Janiro on Jan 1, 2016   1153   1
Chessity in schools (Video)
Chessity in schools  (video)  ( English subtitle available)  In the past year, Chessity has introduced itself to a lot of schools. The brain benefits o...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

1 Comments

PWAGMenno 09:13 - 25 Mar 2016

friends

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 970;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>