Chessity logo Player

Chessity in het NOS-Achtuurjournaal

Jan 16, 2018, updated Jan 17, 2018
  JacquelineW
StaffCoach 1312

Schoolschaken met Chessity was vrijdag te zien in het Achtuurjournaal van de NOS. Het journaal besteedde een lang item aan de populariteit van schaken op school en de belangrijk rol van digitalisering en de computer daarin. De redactie was te gast in een schaakles van onze Chessity-ambassadeur Kees Pruis. Het item geeft een mooi beeld van hoe schaakles met Chessity er in de praktijk uitziet: met computers en het digitale demobord van Chessity uiteraard, maar ook gewoon met schaakborden en stukken. En vooral met heel veel plezier.

https://nos.nl/artikel/2211659-schoolschaken-steeds-populairder-kinderen-spelen-on-en-offline.html

"Het mooie aan schaken is dat het online en offline dezelfde sport is", zegt Marleen van Amerongen, voorzitter van de Schaakbond, in het NOS-item, waarin ook Jan Timman (voormalig nummer twee van de wereld) vertelt hoe belangrijk de computer tegenwoordig is om goed te leren schaken.

Het Journaal-item over schoolschaken is te bekijken op de website van de NOS, waar ook een artikel over schoolschaken staat opgenomen. Daarin stipt Van Amerongen nog even de positieve effecten van schaken voor kinderen aan: "Scholieren leren zich beter concentreren. Dat gaat met een spel makkelijker dan in de klas. Het vermogen om problemen op te lossen groeit en kinderen leren beter visualiseren, omdat ze bij schaken meerdere stappen vooruit moeten kijken."


Samen maken we schaken massaal: doe ook mee!

Schaken neemt een vlucht op scholen dankzij digitaal onderwijs. En dit is nog maar het begin. Steeds meer scholen beginnen met schaakles nu het mogelijk is schaken te geven zonder dat de leerkracht zelf kan schaken en nu de kosten per leerling zeer laag zijn. Wij doen er met onze digitale lesmethode alles aan om scholen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen en ontlasten, zodat schaken bij de jeugd massaal kan worden. Daarbij worden we op fantastische wijze geholpen door onze Chessity-experts en ons landelijke netwerk van Chessity-ambassadeurs, die meedenken en meehelpen om scholen in Nederland te ondersteunen.

Dankzij digitaal onderwijs is schoolschaken nu voor elke school haalbaar. Ben je schaker en wil je meehelpen om schoolschaken te verspreiden, of werk je op een school en wil je graag beginnen met schaken maar weet je nog niet precies hoe? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag. Bijvoorbeeld met een digitale Chessity-workshop op school, waarbij de leerlingen gelijk aan de slag gaan met Chessity en je ontdekt hoe simpel het programma te gebruiken is voor de docent.

Belangstelling? Mail ons: contact@chessity.com

 

Related content

by JacquelineW on Oct 19, 2017   2524   2
Groot school- en wijkschaakproject in Utrecht
Basisscholen in Utrecht opgelet! Na Amsterdam en Rotterdam is Utrecht de derde stad in Nederland die schaken promoot op school en in de wijk. Op vrijdag 3 november wordt...
by JacquelineW on Nov 19, 2017   3234   6
NIEUW: Schakend robotvriendje, vernieuwde leerlijn en nog veel meer
Vandaag is tijdens het Chessity Event 2017 de nieuwe release van Chessity gelanceerd. Met bijzondere nieuwe features die leerkrachten ontzorgen en schaaktrainers in hun k...
by ArdDekker on Jul 17, 2017   975   1
De hele klas schaakles!
Drie Westlandse scholen bewijzen dat schaken dankzij Chessity voor de hele klas kan. Bij twee scholen is dit voor het derde jaar op rij in groep 5 en bij een andere schoo...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1597;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>