Chessity logo Player

Boek: Speurtocht naar de gouden Koning

May 25, 2021, updated Jun 2, 2021
  logtck
Coach 2191

NIEUW BOEK:

SPEURTOCHT NAAR DE GOUDEN KONING

Speurtocht naar de gouden Koning

-------------------------------------------------------

Lees meer over "Speurtocht naar de Koning" op:
https://www.schaakmaarraak.nl/mijn-boeken

Bestellen is mogelijk op: https://www.boekenbestellen.nl/boek/speurtocht-naar-de-gouden-koning

-------------------------------------------------------

Speurtocht naar de gouden Koning

Auteur: Huub van der Logt

Paperback

66 bladzijden / full-color

Prijs € 14,95

-------------------------------------------------------

Eerder verscheen van Huub van der Logt het boek "Chess Mov(i)es".

Op 21 mei 2021 is het tweede door mij (Huub van der Logt) geschreven schaakboek verschenen.

De titel van dit boek is "Speurtocht naar de gouden Koning" en het bijzondere aan dit boek is, dat het een schaak-speurtocht is. Het boek is bedoeld voor jeugdige schakers & schaaksters die de spelregels van het schaakspel al kennen. Ze moeten dus eigenlijk het Pion- & Paard-diploma van Chessity al hebben.

Net zoals de "Chess for Fun" schaakproducten je schaken op een heel andere manier laten ervaren zo zal dit boek jeugdige schakers/schaaksters het schaken ook op een heel andere manier laten beleven.

In dit boek wordt het schaakspel gebruikt als een middel om een echte speurtocht te volbrengen. Het is dan ook geen boek dat je van voor naar achter door werkt, want de speurtocht, de (schaak-)puzzels en je antwoorden laten je naar pagina's in het boek springen. De opdrachten die je onderweg tegenkomt zijn heel diverse in moeilijkheid, maar het boek loodst iedereen er op zijn eigen niveau en manier doorheen.

Het leukste is het dan ook om het boek niet eerst door te bladeren, maar je als een echte speurtocht te laten verrassen door wat je tegen gaat komen. Na afloop van de speurtocht kan dan het hele boek natuurlijk nog eens rustig worden bekeken. De speurtocht is ook uitermate geschikt om als ouder samen met kinderen te beleven. Daarnaast kan het ook heel goed door een leerkracht worden gebruikt bij de schaaklessen op school. De speurtocht zou dan een rode draad tijdens de schaaklessen kunnen zijn waarbij er in iedere schaakles weer een volgende stap in de speurtocht wordt gemaakt.

Maar dit boek bevat nog meer, want naast de speurtocht (op de oneven pagina's), geeft Leo Leeuw (op de even pagina's) een groot aantal handige tips en oefeningen om nog beter te schaken. Iedere tip neemt niet meer dan één bladzijde in beslag. De tips van Leo zijn dan ook niet bedoeld als een soort cursus, maar juist als heel handige informatie voor het spelen van echte schaakpartijtjes.

Wie gaat de eerste worden die de speurtocht volbrengt en de gouden Koning weet te vinden? Misschien ben jij dat wel of is het jou groep op school?

Het boek is zelfstandig door te werken door schakers en schaaksters vanaf de bovenbouw van het primair onderwijs. Maar zoals al aangegeven kan het ook uitstekend samen met volwassenen of op school worden gebruikt. Belangrijker is dat de jeugdige schakers en schaaksters kennis hebben van de spelregels van het schaakspel.

Related content

by logtck on Feb 27, 2021   776   3
BOEK: Chess Mov(i)es
Wil je alvast een idee krijgen van de opzet van "Chess Mov(i)es", download dan gratis het bonus-materiaal van "Chess Mov(i)es" op: https://www.schaakmaarra...
by logtck on Mar 19, 2021   506   3
Nieuwe editie GRATIS magazine "DOOR ZETTEN"
De 4de editie van het GRATIS magazine "DOOR ZETTEN" is verschenen. Je kunt deze en vorige edities downloaden op de website van de Schaak maar raak! Academy (htt...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

2 Comments

Janton 09:21 - 27 May 2021
Wat creatief Huub! Jij weet elke keer weer te laten zien met je creaties hoe leuk schaken is. Je bent een enorme inspirator voor kinderen en ik denk ook dat je met dit boek weer veel nieuwe schakers zal inspireren.

Een echte aanrader voor het hele gezin!
Mathis1 14:48 - 11 Dec 2021
leuk

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3269;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>