Chessity logo Player

Doe de Diploma Challenge voor thuis

Mar 31, 2020
Chessity staff post

De Chessity Diploma Challenge voor scholen is een begrip. Nu is deze populaire schaakchallenge ook voor thuis beschikbaar. Daag je kind(eren) uit om in drie weken tijd het eerste schaakdiploma te halen.

Op weg naar het Pion-diploma

Als je kind aan leren is in de leeromgeving van de rivier, doet je zoon of dochter de lessen van het Pion-level. In dit eerste level leert je kind de basis van het schaken: hoe lopen de stukken, hoe sla je een stuk, wat is schaak en wat is schaakmat? Aan het eind van het Pion-niveau heeft je kind zo goed leren schaken dat hij een echte partij kan schaken, bijvoorbeeld in een toernooi op Chessity of aan de keukentafel met een echt schaakbord.

Na het inloggen ziet je kind zeven (grijze) stickers in zijn beginscherm. Deze komen overeen met de zeven leerdoelen van het Pion-level. Zodra je kind een leerdoel voldoende beheerst, wordt de sticker in kleur weergegeven. Als je kind alle stickers heeft verdiend, krijgt hij vanzelf toegang tot het examen. Zo ziet je kind in één oogopslag hoeveel stickers hij nog moet verdienen voordat hij examen mag doen en het Pion-diploma kan halen.

Motiveer je kind

Een leuke manier om je kind te stimuleren het diploma te halen is met de Diploma Challenge. Gaat jouw kind de uitdaging aan om in drie weken tijd het diploma te halen? Download dan deze poster, hang 'm op de koelkast (of een ander zichtbare plek) en kruis aan welke stickers al zijn gehaald. Gelukt? Tijd voor een feestje of een kleine beloning.

Veel plezier en succes!

Wat is de Diploma Challenge?

De Chessity Diploma Challenge is ontwikkeld voor het onderwijs. Het programma brengt leerlingen de eerste beginselen van het schaken bij. De leerkracht wordt door Chessity stap-voor-stap begeleid in het gebruik van het programma. Met duidelijke lesbrieven, zodat het de juf of meester amper tijd kost.

Uitgangspunt is dat een kind ongeveer zes uur leren met Chessity nodig heeft om het Pion-diploma te halen. Op scholen gaat de hele klas de uitdaging aan om in twaalf weken het Pion-diploma te halen. Met een half uurtje schaakles per week is dat goed haalbaar.

Thuis zijn kinderen gemiddeld zo'n twee uur per week actief op Chessity. Daarom duurt de Diploma Challenge voor thuis drie weken. Maar kies gerust een kortere of langere periode als dat beter past bij jullie situatie. Thuis kun je de Diploma Challenge individueel doen, maar ook als groepsuitgdaging voor meerdere kinderen of het hele gezin.

Door een einddatum vast te stellen en stil te staan bij behaalde tussendoelen, krijgen kinderen een motivatiezetje en houden ze flow in het leren


Meer weten over de Chessity Diploma Challenge? 

Bezoek de Chessity Academy en bekijk de module over de Diploma Challenge. Hier vind je alle materialen die scholen krijgen, maar bijvoorbeeld ook leuke schaakspelletjes die je met je kind kunt doen. Want al voordat je kind het hele schaakspel onder de knie heeft, zijn er allerlei leuke mini-games die je samen* kunt spelen. Of download de gratis spiekposters met de loop van de stukken, de beginopstelling of de waarde van de stukken.

* Kun je zelf niet schaken? Met je familie-acount kunt je ook zelf lessen doen. Doe gewoon mee met de Diploma Challenge en leer samen met je kind schaken. Want samen leren schaken is een feestje.

Related content

by Janton on Mar 24, 2020   9782   6
School dicht? Leer gratis schaken en haal een echt diploma
Bied je kind een leuke én leerzame activiteit voor thuis: 3 weken 'breintraining' met schaken Nu de scholen gesloten zijn vanwege het coronavirus, sta...
by JacquelineW on Feb 28, 2019   6524   2
Beter op school door schaken
Schaken op school heeft een positieve invloed op de schoolprestaties van kinderen. Ze worden beter in kritisch denken en scoren hoger op 21e-eeuwse vaardigheden dan leeft...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

4 Comments

tlarsk 13:37 - 1 Apr 2020
Ik ben al bij pion 2
vbsMaksymM 13:28 - 18 Apr 2020
Ik heb paard 2 al gedaan
aurorasu 12:23 - 27 Aug 2020
en ik me dame
Mathis1 15:40 - 11 Dec 2021
hoi

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3139;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>