Chessity logo Player

Chessto - Het schakende robotvriendje

Nov 24, 2017, updated Nov 25, 2017
  Janton
StaffCoach 2162

Al 7 jaar werk ik met veel passie aan mijn droomdoel schaken massaal te maken op scholen. Vanuit persoonlijke ervaring weet ik wat schaken voor kinderen kan betekenen. Hoe schaken mij geholpen heeft >>

De razendsnelle opkomst van Chessity zorgt voor een ware infasie van schaken in scholen. Als leerlingen massaal aan het schaken gaan, wie geeft ze dan les? 

Als ik zie dat sommige lesgevers honderden leerlingen in hun eentje moeten begeleiden, raakt me dat. Dat was niet het beeld dat ik voor ogen had. 

Met de release van 19 november gaan we deze uitdaging te lijf met Chessto, een schakend robotje vol slimme kunstmatige intelligentie. Hij traint kinderen tijdens het schaken met tips en adviezen die gebaseerd zijn op hun persoonlijke schaakniveau en gebruikersdata.

Bovenstaande video illustreert de werking van Chessto. De leerlingen in dit voorbeeld schaken pas kort met Chessity. Hoe je een schaakpartij opbouwt is een vraag die ze nog niet kunnen beantwoorden. Een mooie klus voor Chessto om ze dat te leren!

De unieke technologie van Chessto tilt schaakonderwijs naar een hoger niveau. Zowel qua schaken als wat betreft schaalbaarheid. Bovendien wordt de lesgever ontzorgd en komt er extra ruimte voor persoonlijke aandacht.

Chessto maakt van Chessity de enige schaakmethode ter wereld die kinderen live traint tijdens het schaken, zodat ze in hun partijen gaan toepassen wat ze in de lessen leren.

Wekelijks starten er scholen met Chessity. Nu Chessto er is, kunnen we er op vertrouwen dat deze scholen lekker succesvol blijven schaken. Chessto (en de scholen natuurlijk): bedankt!

Related content

by Janton on Oct 31, 2017   3835   0
De digitale butler
Kunstmatige intelligentie interesseert me al sinds mijn jonge jaren. Maar ik had nooit gedacht dat er een moment zou komen dat ik er als ondernemer trendsetter in zo...
by JacquelineW on Nov 19, 2017   3234   6
NIEUW: Schakend robotvriendje, vernieuwde leerlijn en nog veel meer
Vandaag is tijdens het Chessity Event 2017 de nieuwe release van Chessity gelanceerd. Met bijzondere nieuwe features die leerkrachten ontzorgen en schaaktrainers in hun k...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

14 Comments

RenePunt 18:02 - 29 Nov 2017
Chessto is denk ik een goede vooruitgang. Ik hoop echter dat op den duur er meer teksten komen. Op een gegeven moment is het wat saai aan het worden.
Verder zou ik de engines bij lekker schaken langzamerhand wat sterker laten worden en dat bij de eind er niet elke keer weer een dame wordt weggegeven. Misschien is het mogelijk om de kracht van de engine steeds iets sterker te laten zijn, maar als blijkt dat de leerling dat niet aankan de engine weer in niveau teruggeschroefd kan worden?!
Janton 18:34 - 29 Nov 2017
Bedankt voor je reactie.

Chessto hebben we nu gereleased op paardniveau. De meeste teksten en dialogen gaan nu over ontwikkelen, rokeren, stukken leren aanvallen, stukken veilig inplaatsen, etc. We werken nu aan dialogen en teksten rondom mat en het plan rondom de vrijpion. Dit alles op paardniveau dus.

Verder komt er ook een Chessto lijn op pion. Speciaal voor basisregels omtrent stukken aanleren, verdedigen, aanvallen en mat op het laagste niveau.

Wat het tegenspel betreft zit er al een opbouw zoals je schets. Kun je concrete leerlingen noemen die op paardniveau werken waarvoor het tegenspel niet aansluit, dan kijken we naar de data. Chessto en de tegenstander zouden zich moeten aanpassen in niveau.

Op Loperniveau releasen we binnenkort Chessto ook. De tegenstander zal daar iets sterker zijn. Het zal nog wel even duren voordat Chessto daar de bijzondere aanvallen uit de loperlessen ook gaat coachen. Is wel een ambitie.
lucav 19:31 - 16 May 2018
heel mooi
kfloris 11:34 - 8 Mar 2019
cessety is koel
enleuk
MSVEdward 16:30 - 28 Apr 2020
janton dat fimpje vond ik leuk op te zien complimenten om te zien hoe fanatiek ze zijn
MSVEdward 09:03 - 1 May 2020
en maar wat als e alle diploma's al heb gemaakt heb ik ook bijna dan kun je niet veel meer doen wat moet je dan doen?
MSVEdward 08:09 - 23 May 2020
Zou er ook een loper 2 komen dat zou ik heel fijn vinden
MSVEdward 11:33 - 27 May 2020
a
MSVEdward 17:06 - 28 May 2020
ja
MSVEdward 08:53 - 29 May 2020
maaar loper koning kan dat
aurorasu 16:55 - 4 Aug 2020
ja
MSVEdward 17:37 - 4 Aug 2020
Nee
aurorasu 10:24 - 5 Aug 2020
dus
aurorasu 12:54 - 12 Sep 2020
?

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1555;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>