Chessity logo Player

Makkelijker werken met nieuwe dashboard

Jun 1, 2017
Chessity staff post

Hoe zie je tot in detail welke fouten je leerling heeft gemaakt? Hoe krijg je een snel overzicht van de vorderingen in je groep? Hoe maak je het dashboard naar eigen inzicht extra overzichtelijk met kleuren? Dat doe je met de onlangs gereleasde verbeterde versie van het nieuwe dashboard voor de leraar.

Nieuwe functies in het dashboard

Het nieuwe dashboard voor schaakleraren, dat in maart live ging, is een schot in de roos gebleken. Veel schaakleraren lieten ons weten blij te zijn met de de nieuwe functies in het dashboard, die helder inzicht geven in de voortgang van leerlingen en waarmee gemakkelijk groepen zijn samen te stellen.

Maar het kan altijd nog beter. In de nieuwe versie zijn wat kinderziekte verholpen. Ook is er - op basis van de feedback van gebruikers - een aantal veranderingen doorgevoerd die het gebruikersgemak vergroten:

1. Snel zien welke fouten een leerling maakt in de schaakopgaven

Er is nu een duidelijk zichtbare knop om naar de trainingsdetails van een leerling te gaan (de oude tool 'coach anderen').

Deze functionaliteit was in de vorige versie van het dashboard wel beschikbaar, maar zat een beetje verstopt op een niet al te logische plaats. Gebruikers vonden het lastig om de functie terug te vinden.

En dat is jammer, want het detailoverzicht laat je tot op puzzelniveau zien welke fouten een leerling precies maakt. Met die kennis help je kinderen heel gericht bij onderwerpen waar ze moeite mee hebben. In de nieuwe versie van het dasboard tover je detailoverzichten per leerling simpel te voorschijn.

2. Makkelijk groepen weergeven en verbergen

In het dashboard zet je leerlingen heel gemakkelijk bij elkaar in groepen. Dat kunnen 'fysieke' groepen zijn, van kinderen die in een klas zitten, maar ook groepen die je samenstelt op basis van het schaakniveau. Hebbben er drie kinderen moeite met schaak zetten? Zet ze samen in een groepje 'schaak oefenen' en geef ze heel gericht uitleg en hulp.

Leerlingen kunnen in meerdere groepen tegelijk zitten. Een kind dat bijvoorbeeld al is ingedeeld in 'groep 6a, meester Bas' kan dus ook in het groepje 'rokade uitleggen' zitten.

De groepen die je al hebt, staan links in je scherm. Hier maak je ook nieuwe groepen aan. Door op de groene knop te klikken zet je modus 'groepen instellen' aan of uit, bijvoorbeeld om tijdelijk meer ruimte te maken op je scherm.

3. Meer overzicht door kleuren in het dashboard

Kleuren maken het dashboard overzichtelijk. Als je veel verschillende groepen hebt, is de nieuwe knop om kleuren toe te voegen een uitkomst.

Standaard is een groep altijd groen. Door op het verfkwastje te klikken, kies je voor iedere groep een eigen kleur. Daarmee maak je het dashboard nog overzichterlijker:

Ontdek alle functies van het dashboard

In deze blog gaan we alleen in op de verandere functies in het dashboard. Wil je weten wat je allemaal nog meer doet met het dashboard? Dat lees je hier.

Ontdek hoe je:

  • leerlingen in groepen indeelt en van iedere afzonderlijke groep de resultaten bekijkt
  • in één oogopslag ziet hoe ver een leerling gevorderd is in een bepaald (lessen)level
  • snel ziet hoe actief je leerlingen zijn (leren én gamen), welke resultaten ze behalen, waar ze vastlopen en of ze al examen mogen doen
  • heel gemakkelijk data filtert om vaardigheden te meten en je leerlingen te motiveren

Probeer het dashboard zelf uit (alleen voor coaches). Klik hier

Hulp nodig? Foutje ontdekt? Suggesties?

Met al je vragen, opmerkingen en feedback kun je ons bereiken via contact@chessity.com

 

Related content

by JacquelineW on Mar 10, 2017   1571   0
Het nieuwe dashboard voor schaakleraren is klaar!
Goed nieuws voor iedereen die schaakles geeft met Chessity: het nieuwe dashboard voor schaakleraren en -coaches is klaar voor gebruik! Als je een coach-account hebt,...
by JacquelineW on May 5, 2017   2659   0
Iedereen privéles schaken dankzij de virtuele tutor in Chessity
Alle kinderen privéles schaken. Niet haalbaar in een klas of groep? Dankzij kunstmatige intelligentie kan het wel. Kunstmatige intelligentie wordt volop ...
by JacquelineW on Apr 27, 2017   2349   0
Gericht oefenen: taken en huiswerk opgeven
'Als ik uitleg heb gegeven over de dubbele aanval, wil ik de kinderen graag een lesje over de dubbele aanval laten oefenen.' Terecht: uit onderzoek blijkt dat leerlingen ...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1453;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>