Chessity logo Player

Al 40 Pion-diploma's gehaald in Westland

Mar 2, 2017
  JacquelineW
StaffCoach 1312

Bij schaakvereniging Schaakmat in Naaldwijk is deze week het 40e in het Westland behaalde Pion-diploma uitgereikt. Jasmijn Looije van groep 5 van basisschool De Regenboog in Naaldwijk ontving maandag haar diploma van haar schaaktrainer Ard Dekker. 

Jasmijn Looije ontvangt haar Pion-diploma
Jasmijn Looije ontvangt haar Pion-diploma

Het schaken in Westland wordt steeds populairder! Vanaf september 2015 hebben via het Schoolschaakplan Westland  al bijna 750 kinderen een workshop schaken gedaan met Chessity, of schaaklessen gevolgd. In januari en februari zijn 40 Pion-diploma’s uitgereikt aan leerlingen die via het Schoolschaakplan Westland of Schaakmat schaaklessen met de Chessity hebben gevolgd en zijn geslaagd voor het Pion-examen. Onderstaand een aantal voorbeelden.

De Regenboog in Naaldwijk is een van de eerste Westlandse scholen die in januari 2016 is gestart met Chessity bij de twee groepen 5 (45 leerlingen). Hier werd nog helemaal niet geschaakt. Zij zijn ook de eerste school in Nederland waar september 2016 het Pion-examen is gedaan. De diploma’s, die sinds eind 2016, beschikbaar zijn, werden op 23 januari door Ard Dekker, coördinator van het Schoolschaakplan Westland en schaaktrainer op De Regenboog, uitgereikt aan acht leerlingen (Sven, Wouter, Roy, Tim, Niels, Faas en Gijs). Alle andere leerlingen beheersen de loop van de schaakstukken.

Op de Prins Willem-Alexanderschool in De Lier is de gehele groep 5 (28 leerlingen) o.l.v. juf Petra eveneens in januari 2016 gestart met schaaklessen via Chessity. Hier werd daarvoor evenmin geschaakt. In september zijn drie leerlingen geslaagd voor het Pion-diploma. Nick, Robin en Cherelise ontvingen 27 januari hun diploma.

De Prins Willem-Alexanderschool in s-Gravenzande boekte al goede resultaten met schaken voordat zij vanaf januari 2016 met Chessity aan de slag zijn gegaan. Onder leiding van meester Dave zijn 10-15 leerlingen wekelijks  tijdens de lunchpauze met Chessity bezig. Op 20 februari ontvingen Levi, Daan, Ruben, Pien, Paul, Dave en Felix het Pion-diploma.

Bij de openbare Daltonbasisschool Westland zijn 17 en 20 februari Pion-diploma’s uitgereikt aan zeven leerlingen, als afsluiting van tien schaaklessen door Ard Dekker vanaf eind november 2016. In Honselersdijk mocht een diploma worden uitgereikt aan Jayden en in Naaldwijk aan Milan, Jorn, Amaya, Lynn, Mara en Nova. Vermeldenswaard is dat Lynn het diploma op 5-jarige leeftijd heeft gehaald en op haar zesde verjaardag ontving. Alle andere leerlingen ontvingen een certificaat van de KNSB.

Op de Joannesschool in Naaldwijk volgen alle 68 leerlingen van de groepen 4 en 5 vanaf september 2016 via Chessity schaaklessen. Dustin, Thijs, Sepp en Elena kregen 17 februari hun diploma. 

Van de Schaaktalentenpool Westland zijn Ruben, Paul (PWA s Gravenzande), Dimitris ( Pius X) Wateringen, Lars (Montessorischool Naaldwijk), Johan (De Aventurijn Maasdijk) en Rick (Bernadetteschool in Naaldwijk) geslaagd voor het Pion-examen.  Vijf kinderen ontvingen 10 februari hun diploma.

Schaaktrainer Rik Pronk heeft eind 2016 tien schaaklessen afgerond via de Lange Keizer op De Achtsprong in De Lier. Bij de nieuwe reeks lessen maakt hij gebruik van Chessity.  Twee diploma’s mocht hij 25 februari uitreiken aan Mikolaj en Szymon.

Bovendien mag schaaktrainer Anja v.d. Kraan-Valstar waarschijnlijk binnenkort het eerste Pion-diploma uitreiken op de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland. Zij is nog bezig is met haar tien schaaklessen via Chessity.

Bij de jeugdafdeling Schaakmat zijn eerder Patrick (De Ouverture in Naaldwijk) en Guust (EWMM in Monster) geslaagd, evenals jeugdleider Jan en Schaakmat-senior Jeffrey.

De komende maanden zullen meer Pion-diploma’s volgen!

#chesshero

Schaaktrainer Ard Dekker is een van de drijvende krachten achter het succes van het schoolschaakplan Westland. Met groot enthousiasme en volharding zet hij zich in om schoolschaken te promoten en om scholen en schaaktrainers bij elkaar te brengen. Ook voor Chessity is hij van grote waarde. Als ambassadeur helpt hij scholen en trainers om Chessity te (gaan) gebruiken. 

Dat het goed gaat met schoolschaken in het Westland, blijkt ook het grote aantal aanmelding voor het 40e Naaldwijks Schoolschaakkampioenschap, dat morgen plaatsvindt. Maar liefst 93 kinderen doen daar aan mee. "Dit is aanzienlijk meer dan de gemiddeld 50 van de laatste jaren", vertelt Ard. "Ook hier worden de effecten van het Schoolschaakplan Westland, mede dankzij Chessity, goed zichtbaar."

Het is duidelijk: Ard Dekker is een echte #chesshero!

Related content

by JacquelineW on May 19, 2020   928   1
Kwalificatie op Chessity voor NK Schoolschaak Online 2020
De kwalificaties voor het NK Schoolschaak voor basisscholen waren in volle gang toen de coronacrisis de boel plat legde. Als alternatief houdt de Schaakbond op 13 juni he...
by JacquelineW on May 25, 2020   862   3
Vier scholen naar halve finale NK Schoolschaken Online
De eerste kwalificatieweek voor het NK Schoolschaken Online zit erop. Leerlingen van 121 scholen meldden zich tussen maandagochtend uur en zondagavond in de Che...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

1 Comments

DaveK 16:06 - 14 Mar 2017
saai

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1395;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>