Chessity logo Family

'Simon schaakt met zijn oma en ik tegen mijn opa' (interview)

Jul 6, 2020, updated Sep 7, 2020
Chessity staff post

Lezen en schaken zijn allebei super waardevol voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom hebben Chessity en Simon de Schaker de handen ineen geslagen. Samen willen we kinderen laten ontdekken hoe leuk schaken is én hoe leuk lezen is. Bij elke sticker die je haalt in Chessity, krijg je een nieuw hoofdstuk van het Simon de Schaker-luisterboek. En bij een jaaraccount krijgt je het boek Akelige Arnold zelfs toegestuurd.

Jonas (groep 4) heeft Akelige Arnold, het grappige en spannende eerste deel van de Simon de Schaker-reeks in één ruk uit gelezen. Wij van Chessity waren natuurlijk heel benieuwd wat hij ervan vond! Dus vroegen we Joyce van der Meijden, de schrijfster van de Simon de Schakerreeks of ze Jonas een paar vragen wilde stellen. En dat wilde ze!


Wat vindt Jonas van Simon de Schaker?


Door: Joyce van der Meijden

Wat leuk dat jij Simon de Schaker hebt gelezen! En nu ben ik natuurlijk benieuwd. Kan je zelf ook een beetje schaken?

Ik ben in ieder geval beter dan papa. Die weet nog maar net hoe alle stukken werken. Bij Chessity ben ik nu al een loper. Ik zit heel vaak op Chessity en ik hoop dat ik snel een toren ben. Ik ben begonnen toen we thuisschool hadden. Ik vind Chessity heel erg leuk.

 

Waarom vind je Chessity zo leuk?

De spellen zijn leuk en ik wil steeds verder spelen. Ik heb ook een hele leuke naam bij Chessity. Ik heet Schanas, van schaken en Jonas. Mijn opa heet Harrie en hij is tegelijkertijd begonnen met Chessity. Bij Chessity heet hij Scharrie. Ik vind dat heel grappig. Ik ben verder bij Chessity dan opa, maar hij gaat wel sneller dan ik. Ik vind het heel leuk. Simon de Schaker schaakt met zijn oma en ik tegen mijn opa.

 

Lijk je verder nog een beetje op Simon?

Ja! Ik heb net zulk haar. En ik houd ook van voetbal en van schaken. Alleen heb ik jammer genoeg niet zo’n schaakcomputer.

 

Schaken jullie ook offline?

We hebben thuis een gewoon schaakbord. Opa heeft van ons ook een echt schaakbord gekregen, met stukken, en nu kunnen we bij hem thuis echt tegen elkaar schaken.

 

Hoe vond je het boek?

Heel leuk! Toen Arnold de schaakcomputer probeerde te stelen vond ik het heel spannend. Maar daarna bonden oma en Simon hem vast met een springtouw en toen moest ik alweer lachen. Ik vond het stuk waar de schaakcomputer door oma werd begraven ook heel erg grappig. Net als toen Simon dacht dat zijn oma zou verliezen omdat ze haar dame had weggegeven. Ik vond dat heel leuk, en ik vond het helemaal niet raar dat oma won. Ik wil nu wel heel graag de andere Simon de Schaker-boeken lezen.

 

Ben jij een beetje een lezer?

Ik lees best veel. Spannende boeken vind ik het leukst. Mama en ik hebben Simon de Schaker samen gelezen. Eerst las zij een paar bladzijdes en daarna ik.

 

Heb je door Simon de Schaker nog meer zin om te schaken?

Ik vond schaken al heel leuk.

 

En wil je nu meer lezen?

Ik vind het een goed idee dat Chessity deze boeken weggeeft. Ik vond het heel leuk om te lezen en ik wil de andere Simon de Schaker boeken ook lezen!

 

Ben je benieuwd geworden naar het Simon de Schaker boek en wil je zelf de driedelige reeks gaan lezen? Dan kun je het boek heel makkelijk via Chessity bestellen, je krijgt dan namelijk vier weken gratis schaken bij Chessity cadeau!

Wanneer je besluit een jaarabonnement te nemen, dan krijg je deel één van de Simon de Schaker reeks cadeau.

Doe schaaklessen in Chessity, haal sterren en stickers en speel hoofdstuk voor hoofdstuk het spannende luisterboek 'Simon de Schaker' van Joyce van der Meijden vrij. Ingesproken door de schrijfster zelf... zo wordt leren schaken nóg leuker!

Related content

by JacquelineW on May 27, 2020   2836   5
Tip voor jonge schaak- en boeken
In de jaren negentig maakte het boek Lang leve de Koningin van Esmé Lammers (en de verfilming met Moniek van de Ven) duizenden kinderen enthousiast om te gaan scha...
by JacquelineW on Sep 3, 2020   1061   1
Samen slimmer met Simon en Chess
Chessity en FC Klap, de uitgever van de Simon de Schaker-reeks, slaan de handen ineen om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, met lezen en schaken. De fijne boeken...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

1 Comments

Mathis1 15:20 - 11 Dec 2021
leuk

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3226;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>