Chessity logo Family

Nieuwe blogger: Frank Erwich stelt zich voor

Oct 18, 2016
  Frank
CoachIMSchaakbondLessenmakers 1738

Op Chessity verschijnen elke week nieuwe blogs. Tips om beter te leren schaken, uitleg waarom fouten maken zo belangrijk is, een interview met Nick Schilder of het vertellen van schaaksprookje: werkelijk van alles komt aan bod. 

Vanaf nu ga ik, Frank Erwich, ook elke twee weken bloggen op Chessity. Ik ga verschillende onderwerpen behandelen en zal vooral schrijven voor beginnende schakers. Dat betekent natuurlijk niet dat kinderen (en volwassenen!) die al wat verder zijn in het schaken de blogs niet mogen lezen. Sterker nog, ook voor de gevorderde schakers zullen er geregeld interessante verhalen tussen zitten. In deze blog stel ik mij aan jullie voor. 

Lessenmaker op Chessity

Ik werk al een poosje voor Chessity. Het is mijn taak om online lessen voor beginnende schakers te maken. Toen ik begon bij Chessity waren de meeste lessen van het Pion-level al klaar. Ik heb er alleen nog een paar nieuwe lessen bij gemaakt. Waar ik wel een grote rol in heb gespeeld, zijn de lessen van het Paard-level. De Paard-lessen zijn bijna allemaal door mij gemaakt. De lessen bieden beginnende schakers extra uitdaging. Door de Paard-lessen te doen wordt de stap naar het volgende niveau, de lessen in het Loper-level, makkelijker.

Naast het werk voor Chessity doe ik ook allerlei andere dingen binnen het schaken. Zo geef ik schaakles op scholen en clubs, help ik mee met het ontwikkelen van schaakboeken en schaakapps, schrijf ik over schaken en ben ik op z’n tijd actief als coach tijdens een schaaktoernooi. En oh ja, als er dan nog tijd over is, probeer ik zelf ook nog eens achter het bord plaats te nemen om een partijtje te spelen.

Eigen schaakbedrijf

Schaken heb ik op 6-jarige leeftijd geleerd (ik ben nu 32 jaar jong) en sindsdien ben ik gegrepen door het spel. Als er maar ergens geschaakt kon worden, was ik van de partij. Ik heb in mijn jeugd veel meegedaan en nationale en internationale toernooien en heb hierbij een aantal nationale jeugdtitels verzameld. Toen ik wat ouder werd, kreeg ik steeds meer interesse in het trainerschap. Ik wilde mijn enthousiasme voor het spel ook aan anderen overbrengen.  Gaandeweg breidde ik mijn schaakactiviteiten uit en besloot ik ruim vier jaar geleden mijn eigen schaakbedrijfje op te richten: Frank Erwich Schaakeducatie. Neem gerust een kijkje op mijn website.

Leerzaam en leuk voor beginnende schakers

Met de nodige ervaring als speler en als trainer zal ik in de blogs ook regelmatig aandacht besteden aan toernooien waar ik geweest ben. Denk trouwens niet dat ik hierin een hoofdrol voor mezelf zie weggelegd. Het is zeker niet de bedoeling dat ik in de belangstelling sta! Ik zal meer een beschrijving geven van hoe het er in bepaalde toernooien aan toe gaat en zal af en toe partijen die in dat toernooi gespeeld zijn, bespreken. Uiteraard zal ik de partijen op zo´n manier uitleggen dat die voor beginnende schakers goed te volgen zijn. Leerzaam en leuk!

Ik heb er veel zin om de blogs te schrijven en ik hoop natuurlijk dat jullie deze met veel plezier zullen lezen. Trouwens, de blogs zullen ook geregeld filmpjes bevatten. Bijvoorbeeld van de wereldkampioen die een superheld geworden is. Nieuwsgierig geworden? Over twee weken vind je hier mijn eerste blog. Zie jullie dan!

Related content

by JacquelineW on Sep 11, 2019   2920   22
Elke schooldag: schaaktoernooien in Chessity – doe je mee?
Veel kinderen willen graag online toernooien schaken tegen andere schoolschakers. Dat kan in Chessity. In de Arena vind je de coolste toernooiomgevi...
by Janton on Apr 2, 2022   2672   4
Vierde Meerkerk Schaakt toernooi
Heb je al leuke plannen aankomende zaterdagmiddag 9 april? Je kunt zaterdag in Meerkerk meedoen aan een echt schaaktoernooi! Een unieke kans om families te ontmoeten die ...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

3 Comments

fampeeters 10:55 - 21 Oct 2016
Leuk Frank! Ik ga je volgen!
HenryH 17:15 - 3 May 2020
1939 man
HenryH 17:18 - 3 May 2020
voor al zijn haar en kleren

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1229;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>