Chessity logo Family

Jens de Visser haalt eerste proef pionexamen

Jun 17, 2016
  panacea
StaffCoach 1706

Vandaag zijn drie mooie nieuwe onderdelen van Chessity op de site gekomen.

1. Het paard-level met een hele reeks aan nieuwe lessen.

2. De stickers met de vorderingen die je hebt gemaakt in de rivier. Die kan je zien in je profiel.

3. De proefexamens voor het pionnen-diploma. Als je voldoende sterren hebt in de rivier speel je het proefexamen vrij.

Jens de Visser van OBS 't Mozaiek uit Oost Souburg is de eerste van Nederland die het proefexamen met goed gevolg af heeft gelegd. Meester Albert Vermue zal wel heel trots zijn.

Gefeliciteerd Jens

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

7 Comments

logtck 09:59 - 18 Jun 2016
Waarom zie ik alleen de nieuwe paard-levels, maar de andere twee nieuwe onderdelen niet?
Ik heb zojuist even snel alle thema's van de Pion gespeeld en kon behalve thema 45 (daar zit een probleempje dat ik al heb doorgegeven) all levels met 3 sterren oplossen en had dus 177 sterren ...dat zal toch wel genoeg zijn :) Maar ik zie nu nergens een proefexamen.
Tevens zie ik in mijn profiel ook geen stickers.
Of kijk ik gewoon op de verkeerde plek? :)

Ik wilde ze eerst even zelf bekijken voordat de kinderen die ik Coach er tegenaan lopen en met vragen komen :)
panacea 10:48 - 18 Jun 2016
Het diploma is alleen te zien voor de kinderen die de vereenvoudigde site spelen. Je kan in je instellingen hiervoor kiezen en dan krijg je het piondiploma ook te zien. Evenals de stickers.
logtck 11:04 - 18 Jun 2016
Dank je wel :)

Ziet er erg leuk en goed uit!
ArdDekker 12:56 - 18 Jun 2016
Ook ik heb het pionnen-diploma binnen! Het is niet te moeilijken ziet er aantrekkelijk uit; vooral de laatste vijf oefeningen. De stickers zien er ook leuk uit.
Pas de kop nog even aan, want daar staat nu pionen diploma. Probeer ook consequent te zijn met het verbindingsstreepje. Een laatste tip: communiceer nog duidelijker dat het proefexamen alleen met de beginnerssite kan worden gedaan.
Bovenal: een goede vooruitgang om Chessity nog interessanter te maken voor iedereen.
Mellegersck 21:49 - 18 Jun 2016
Ik heb het examen zojuist ook gedaan. Ik vond het heel redelijk, maar jammer dat er diverse keren een spiegelbeeld van een vorige opgave getoond werd. Bij 'regels' had ik twee fouten, hoewel ik bij mijn weten geen fouten heb gemaakt (het ging om en passant en rokeren). Bij een andere opgave had ik een 'handfout', ik liet de cursor (toren) een veld te vroeg los, maar die is blijkbaar niet als fout geteld. Er kwam wel een verdrietige smiley in beeld en ik mocht het nog eens proberen. Ik had Engelse teksten aan staan in mijn profiel, maar ik kreeg een mengelmoes van Nederlands en Engels, met minstens één spelfout. Jacqueline moet er nog maar eens naar kijken.
Ik neem aan dat dit de proeftest was en dat de echte test a.s. maandag komt? Dat staat nergens aangegeven.
De zeven stickers zijn leuk. Ik dacht dat die steeds in je profiel bleven staan?
logtck 22:09 - 18 Jun 2016
Hoe gaat het straks in zijn werk als een kind het pionnen-examen met succes heeft gemaakt? Komt er dan een diploma/certificaat ergens te staan en is dit op een manier dat het ook te downloaden is en geprint kan worden? Want als er iets is dat aanspreekt is het natuurlijk toch een tastbaar resultaat van hun succes, dat ze ook aan opa/oma en anderen kunnen laten zien.

Nu krijg ik na het afronden van het examen alleen de uitslag te zien en de optie om het nogmaals te maken.
panacea 09:40 - 20 Jun 2016
@ Ikbenleuk : Ja er komen meer diploma's. Maar we gaan nu eerst dit diploma een officieel KNSB diploma maken. Daar zijn we samen met de schaakbond mee bezig. Dan volgt, waarschijnlijk zo rond de Kerst ook het paarddiploma.

@Pieter-Jan : Wat je nu ziet is de eerste versie. Die is er maandag ook nog steeds en dat wordt de eerste test met een schoolklas. Afhankelijk van de bevindingen maandag en wat we de komende dagen zelf verder ontdekken worden nog weer aanpassingen gedaan. Uiteindelijk komt er ook een officiële versie die dan tot het schaakbond diploma leidt. Dan kunnen de kinderen eerst proefexamens doen en onder toezicht van de docent een officieel schaakbond examen.

@Huub : Er komt dus straks een officieel KNSB diploma. Hoe we dat gaan doen met uitprinten en zo dat weet ik nog niet. Maar de KNSB heeft een examencommissie samengesteld die zich eerst over de inhoud van het examen gaat buigen.

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1169;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>