Chessity logo Player

2015 Het jaar van het schoolschaken

Dec 31, 2015
  Janiro
StaffCoach 970

2015 Het jaar van het schoolschaken

Chessity heeft zich het afgelopen jaar door de samenwerking met de Schaakbond bewezen als een zeer geliefd programma voor schaken op scholen. Op veel basisscholen wordt het programma inmiddels ingezet. Op sommige scholen met behulp van een schaaktrainer, op sommige onder begeleiding van een meester of juf en op weer andere begeleid door een enthousiaste groep ouders. Op veel van de met Chessity trainende scholen trainen meerdere klassen, met als voorlopig hoogtepunt RKBS de Telgenkamp in Hengelo die in januari met 250 kinderen aan het schaken slaat. Uiteraard onder de bezielende leiding van Regobert Eijkelkamp, de meest ervaren Chessity veteraan. Zeeland bekeert zich op steeds grotere schaal tot schaken met Chessity door onze Chessity fan van het eerste uur Albert Vermue en het Westland ontwikkelt zich door de niet aflatende inzet van Ard Dekker. Ook in Brazilë komt het schoolschaken nu van de grond onder de vleugels van Davy d’Israel. Chessity is door zijn inzet inmiddels ook in het Portugees beschikbaar.
Wij kunnen niet iedereen met naam noemen maar willen ook alle andere schaakbond vrijwilligers bedanken die met zoveel inzet het schaken van kinderen helpen te ontwikkelen.

 

Half december was de volledig vernieuwde site de kers op de taart van een succesvol Chessity jaar. De nieuwe site is nog meer toegespitst op het schaken op scholen met een zeer uitgebreid aantal beginnerslessen, meer games, een eerste stap op weg naar een diploma structuur en een veel rustiger interface. Op de achtergrond hebben vooral Henk en Sylvia hier heel veel werk voor verzet maar uiteraard was het niet mogelijk dan door inzet van de andere 31 medewerkers van het programma. Waarvan Arun en Janine een bijzondere vermelding behoeven.

Het nieuwe jaar belooft met een goed start aan te vangen. Als gezegd: met de Telgenkamp in Hengelo als eerste school met 250 leerlingen. Ook gaan in Naaldwijk een aantal scholen van start en is de hele eerste week volgepland met demonstraties. In de tweede helft van januari zullen we, inmiddels voor de tweede keer op rij als sponsor van het Tata-steel Chess Tournament diverse schoolschaakactiviteiten begeleiden.

Wij wensen iedereen een goede start van het nieuwe jaar

Janton van Apeldoorn,
Marcel Pruijt

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 942;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>