Chessity logo Player

De digitale butler 2.0: over Chat GPT

Janton20 december 2022|Leestijd 3 min.

De afgelopen 10 dagen waren een openbaring voor mij. Kunstmatige intelligentie - en specifiek 'deep learning' - hebben een kantelpunt bereikt. Ze zijn nu een essentieel onderdeel van mijn werk. Wat gaat het voor jou betekenen?

De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en deep learning zijn eindeloos. Ik ben benieuwd hoe het ons gaat helpen om complexe problemen op te lossen. En hoe het onze werkprocessen verbetert. Ik weet zeker: we gaan in de toekomst nog veel meer zien van de digitale butler en andere AI-systemen. En dat gaat sneller dan je misschien denkt. Elke maand zullen de mogelijkheden toenemen, met steeds verbluffende resultaten.

IIn 2017 lanceerden we Chessto, de digitale schaakleraar met kunstmatige intelligentie, en ik schreef de blog 'De digitale butler'. Op het moment dat ik de blog schreef, dacht ik dat de kunstmatige intelligentie die ik nu gebruik nog ver weg was. Ik dacht dat ik eerder in een zelfrijdende auto zou zitten. Of dat ik het voorlopig moest doen met mijn efficiënte stofzuigrobot. Maar kijk waar we nu zijn. De digitale butler (Chat GPT) solliciteerde op 11 december om 10.37 en is aangenomen! Deze AI-robot versterkt mijn brein. Als kenniswerker kan ik veel sneller en effectiever kan werken. Zoals Albert Einstein al zei:

 "Technologie is een machtig hulpmiddel, maar in de juiste handen is het onoverwinnelijk."



Het is belangrijk om zelf te ervaren hoe deze technologie werkt. Welke gevolgen kan een hulpmiddel zoals Chat GPT hebben voor jouw werk? Welke kansen biedt het jou om je brein te verrijken? Ik laat je een voorbeeld zien. Dit artikel kreeg zijn eerste opzet dankzij Chat GPT. Ik besprak 'm met onze redacteur Eline. We belanden in een soort spel. "Kan hij ook met creativiteit bijdragen? We vragen het." Hierop ontstond de volgende bijdrage, waarin de vijfde alinea creatief werd aangevuld door de robot. Bekijk hier onze interactie. En stel jezelf dan de eindeloze mogelijkheden voor:




Ontdek wat Chat GPT voor jou kan betekenen

Chat GPT is een taalmodel dat micro-taken snel en efficiënt kan uitvoeren. Dit kan worden gebruikt voor taken zoals:
- samenvatten van teksten
- structuur creëren in een artikel
- redigeren van e-mails
- kleine stukjes programmeercode schrijven of herschrijven
- vertalen, oplossen van een complexe som uit een tekst 
- complexe tekstsleutel in programmeercode ontcijferen
- suggesties voor acties of beslissingen geven
- voorspellen van wat iemand zou kunnen zeggen of doen in een bepaalde situatie
- ideeën geven voor presentaties, huiswerk of proefwerken.

Met Chat GPT kun je eindeloos experimenteren, ontdekken en inspiratie opdoen. Probeer het bijvoorbeeld eens uit op een project waarbij je snel ideeën nodig hebt, of laat het meewerken aan een complex probleem. Het kan je helpen om nieuwe perspectieven te ontdekken en je creativiteit te vergroten. En wie weet welke verrassende oplossingen en inzichten het model voor je heeft. 

 "De toekomst behoort aan degenen die zich kunnen aanpassen aan verandering." - Steve Jobs

Gaat het dan nooit mis? Zeker wel. Want de quote hierboven, is niet van Steve Jobs. Het was Charles Darwin die deze wijze woorden sprak. De robot was niet overtuigd toen ik hem daarmee confronteerde. Het blijft dus belangrijk om te onthouden dat deze technologie is getraind op data van het internet en soms fouten kan bevatten. Het is daarom belangrijk om de juistheid van de informatie te verifiëren voordat je het gebruikt in je projecten.

Smaakt het naar meer?


In toekomstige blogs kan ik, als er genoeg interesse is, laten zien hoe ik de mogelijkheden van Chat GPT gebruik voor mijn dagelijkse taken. Thuis, op school en voor werk. Je moet goed weten hoe je de assistent voedt. Als we de verkeerde vragen stellen, kan de assistent ons verkeerde informatie geven. Aan deze digitale skills kunnen we samen werken.
 
Om af te sluiten wil ik stilstaan bij het belang van leren schaken nu kunstmatige intelligentie zo'n grote rol speelt. We trainen onze fysieke gezondheid met sport en fitness. Maar net zo belangrijk is het om onze hersenen scherp te houden. Zodat ze voorbereid zijn op de uitdagingen van de moderne wereld. We moeten ons brein prikkelen en uitdagen. En daarin vervult schaken een mooie rol. Een tijdloos spel dat alle uitdagingen van deze tijd aankan. Het is niet alleen een leuke en boeiende activiteit, maar het oefent ook je probleemoplossende en kritische denkvaardigheden.

Laat de automatisering niet toe om je mentale fitheid te overnemen - begin vandaag nog met het verfijnen van je schaakstrategie en houd je geest scherp. De cirkel is rond, welkom bij www.chessity.com ;-).

Related content

by Janton on Oct 31, 2017   3835   0
De digitale butler
Kunstmatige intelligentie interesseert me al sinds mijn jonge jaren. Maar ik had nooit gedacht dat er een moment zou komen dat ik er als ondernemer trendsetter in zo...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3329;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>