Chessity logo Player

Leer met hele gezin schaken tijdens de lockdown

Dec 18, 2020, updated Jan 25, 2021
Chessity staff post

Kerstvakantie, lockdown... of we nu willen of niet, de komende weken zitten we thuis. Hoe gezellig is het dan om met het hele gezin iets nieuws te leren, gewoon omdat het leuk is? Zoals schaken!

Bied je kind (en jezelf!) een leuke én leerzame activiteit voor thuis:
3 weken 'breintraining' met schaken

Maak nu een gratis familiie-account aan en begin direct 


Leer in 3 weken schaken met het hele gezin

Nu de scholen weer een aantal weken dicht zijn, staan ouders weer voor de uitdaging om hun kinderen op een leuke en liefst ook nog zinvolle manier thuis bezig te houden. En om een balans te vinden tussen thuiswerken en met de kinderen bezig zijn. Van de vorige keer weten we nog hoe moeilijk en dat zwaar dat soms was, zeker na de eerste twee weken. En toen was het nog mooi weer en kon er lekker buiten gespeeld worden.

Weet je nog dat jaar dat we met kerst in een lockdown zaten? Toen hebben we met z'n alleen leren schaken. Wat was dat leuk, hè?


Net als tijdens de eerste lockdown zet Chessity de digitale deuren daarom weer open voor thuis: de populaire Diploma Challenge is gratis beschikbaar voor gezinnen. Chessity laat je het schaakspel ontdekken op een leuke en speelse manier. Speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. In drie weken tijd leren kinderen én ouders schaken en kun je zelfs een echt schaakdiploma halen! 

Tijdens de eerste lockdown maakten ouders al massaal gebruik van het gratis abonnement en leerden duizenden kinderen schaken met Chessity. Zoals de familie Cuppen“We waren erg blij dat we met Chessity een nieuwe uitdaging vonden voor het hele gezin", vertel vader Jeroen. "Het kwam als geroepen. Het hele gezin is enthousiast geworden voor schaken.”
Samen op schaakavontuur

Schaken is leuk, leerzaam en supergoed voor de ontwikkeling. Op Chessity ga je met het hele gezin samen op schaakavontuur. Alle gezindsleden leren zelfstandig en op eigen tempo schaken met behulp van het robotje Chessto (voor ouders is er zelfs een speciale 'versnelde route'). Met leuke schaaklesjes, spelletjes en spannende toernooien. En dan bij de kerstboom op een gewoon bord een potje spelen. Zo maak je van deze periode toch iets bijzonders en ontstaan mooie herinneringen.


Leren schaken met Chessto

Je kind leert zelfstandig en op eigen tempo schaken met behulp van het robotje Chessto, spannende games en leuke spelletjes. In drie weken tijd leren kinderen schaken, kunnen ze meedoen aan online schaaktoernooien met andere kinderen en halen ze zelfs een echt schaakdiploma. Laat de Chessity Diploma Challenge voor thuis maar beginnen!

Maak nu een gratis familiie-account aan en begin direct 


Voor wie:

  • Je bent ouder en je zoekt een oplossing om je kinderen thuis goed laten te ontwikkelen nu de school dicht is
  • Je hebt weinig tijd om je kinderen te helpen en wil profiteren van modern digitaal onderwijs
  • Je wil ontdekken of je kinderen Chessity wel leuk vinden (en dat vinden ze ;-) )
  • Je hoeft niet te kunnen schaken
  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar



Hoe werkt het:

  • Kinderen kunnen helemaal zelfstandig leren schaken met Chessity. Ze kunnen ze kort of zo lang spelen en oefenen als ze zelf willen. Wij adviseren doorgaans maximaal een uur (en bij jongere kinderen korter). Dat is voldoende om 3 weken tijd een diploma te halen;
  • Direct na het aanmaken van een account kunnen de kinderen beginnen. En jij kunt verder met je werk ;) (of ook lekker gaan schaken naturlijk)

Bied je kind (en jezelf!) een leuke én leerzame activiteit voor thuis:
3 weken 'breintraining' met schaken

Maak nu een gratis familiie-account aan en begin direct 


Haal meer uit je kind

Als ouder help je jouw kind graag verder in het leven. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat hij voldoende wordt uitgedaagd. Chessity helpt op een leuke en verantwoorde manier. Met Chessity bouwt je kind spelenderwijs aan future skills.

Related content

by JacquelineW on Jan 28, 2020   1035   0
Masterclass 'schaken op school' voor leerkrachten
Hoe zet je schaken met Chessity in als tool voor het leren? Wat is nodig om het schaken op school tot een succes te maken? En welke rol heb jij als leerkracht? Op ...
by JacquelineW on Dec 1, 2020   672   0
Schaken en executieve functies
Een leuke en efficiënte manier om executieve functies te verbeteren is schaken. De meeste kinderen doen het graag en ze hebben niet eens door dat ze iets aan het leren...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

1 Comments

Mathis1 14:59 - 11 Dec 2021
leuk

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3250;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>