Chessity logo Player

Vakantiepret voor thuis: een interactieve chesscaperoom

Jul 3, 2020, updated Jul 4, 2020
  lennartm
1576

Het ziet ernaar uit dat we komende vakantie iets meer binnen gaan zitten dan we zouden willen. Vakantie naar het buitenland gaat niet zonder risico, musea en theaters zijn slechts beperkt geopend en overal kijkt de pandemie om de hoek. Gelukkig kun je ook veel plezier hebben als je thuis zit.

 

Speciaal voor de thuiszitters is er nu de (digitale) chesscaperoom. Dit is – het woord zegt het eigenlijk al – een kruising tussen een escaperoom en schaken. Zoals in elke chesscaperoom zul je puzzels moeten oplossen, aanwijzingen zien te vergaren, codes ontrafelen; alles om uiteindelijk te ontsnappen. Zo is dat ook zo bij deze escaperoom, alleen heeft elke puzzel te maken met schaken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elke etappe van de escaperoom een schaakstelling is! Alhoewel er vaak wel een schaakstelling opgelost dient te worden om het antwoord te krijgen, is dat nooit het enige dat moet gebeuren. Je zult namelijk eerst puzzels op moeten lossen voor je bij zo’n stelling komt.

 

Qua schaakniveau hoef je geen grootmeester te zijn. De schaakstellingen die je te moet oplossen, zullen niet lastiger zijn dan de dubbele aanval of mat in 1. De moeilijkheid zit hem dan ook niet in het schaken. Je gaat de schaakstukken ook niet alleen gebruiken om mat te zetten. In de chesscaperoom komt een nieuwe veelzijdigheid van de bekende stukken naar voren. Zo worden de schaakstukken gebruikt om bijvoorbeeld een moordzaak op te lossen.

 

De chesscaperoom is interactief; door op verschillende delen van de pagina’s te klikken, krijg je verschillende vervolgstappen. Er zit, met uitzondering van de allerlaatste puzzel, geen vaste volgorde in de puzzels. Dit houdt ook in dat je altijd kan stoppen en later weer verder kan gaan. Je moet alleen wel zelf je antwoorden onthouden, natuurlijk.

 

De chesscaperoom is beschikbaar op http://molanus.com/chesscaperoom. Contact met de makers kan via chesscaperoom@molanus.com.

 

Voor de chesscapers: succes.­

 

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

3 Comments

MSVEdward 13:11 - 3 Jul 2020
het lijkt me leuk dus ik ga er aan mee doen
Annelies94 10:14 - 9 Jul 2020
Het ziet er heel leuk uit en het is ook leuk, knap werk van chesscaperoom molanus! Ik denk dat het best een grote uitdaging is voor kinderen.
(Misschien nog een tip: per puzzel weten of je antwoord goed is zonder de hints te moeten lezen zou wel heel leuk zijn, je krijgt dan al meer het gevoel dat je het goed gedaan hebt.)
Mathis1 15:21 - 11 Dec 2021
inderdaad annelies

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3224;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>