Chessity logo Player

'Tijdens het tandenpoetsen heb ik het verhaal bedacht'

Jun 5, 2020, updated Jun 15, 2020
  JacquelineW
StaffCoach 1312

Vandaag verschijnt het derde deel in de spannende jeugdserie Simon de Schaker: Stiekem naar Charkassië. Zes vragen aan schrijfster Joyce van der Meijden.

Gefeliciteerd met het derde deel van Simon de Schaker. Ben je blij dat het boek er is?

Heel blij! Ik vind het ontzettend leuk om over Simon te schrijven. En nu het boek af is, en de illustrator de tekeningen heeft gemaakt, kan ik niet wachten om het boek vast te houden.

 

Waarover gaat Simon de Schaker – Stiekem naar Charkassië?

Arnold, de akelige oom van Simon, steelt de geheime schaakcomputer van oma. Simon en zijn schaakvriendin Nikki gaan Arnold achterna, met hulp van oma’s beresterke vrienden Henk en Edje. Onderweg ontmoeten ze oude schaakvrienden van oma: een dikke multimiljonair, een dunne acrobaat, een vreemde tuinkabouterverzamelaar en haar lieve vriendin Lise.

Maar zijn zij nog net zo te vertrouwen als vijftig jaar geleden? In de race om de schaakcomputer op te sporen, is niets zoals het lijkt…

 

Hoe kom je op het idee voor zo’n verhaal?

Dat was heel grappig. Op een avond stond ik mijn tanden te poetsen en toen bedacht ik dat het leuk zou zijn om een kinderboek te schrijven met een hoofdrol voor het schaken. Het was een bijzondere avond want even later zat ik achter mijn bureau en rolden de ideeën voor de eerste drie boeken uit mijn pen. Natuurlijk heb ik daarna nog veel geschrapt en bijgeschaafd maar het meeste wat ik die avond verzon staat echt in mijn boeken. Ik ben heel blij dat ik mijn ideeën meteen heb opgeschreven!

 

Moet je deel 1 en 2 ook gelezen hebben om het boek te kunnen begrijpen?

Nee hoor, je kan de delen ook los van elkaar lezen.

 

Ga je na deel 3 nog meer boeken over Simon de Schrijver schrijven?

Tja, daar zeg ik nog even niets over :-)

 

Bij de eerste twee boeken deed je veel promotie tijdens grote schaakevementen en bij boekhandels. Dat is in coronatijd natuurlijk lastiger. Hoe ga je dat nu aanpakken?

Gelukkig is er nog steeds best veel mogelijk. Ik ben heel blij en trots dat Chessity, het leukste schaakplatform van Nederland, enthousiast is over Simon. Ter ere van de lancering van ‘Stiekem naar Charkassië’ is het van 22 juni tot 26 juni ‘Simon de Schaker week’ bij Chessity. Met mooie toernooien en speciale gasten! Wie? Dat is nog even geheim.

Maar dat is nog niet alles. Speciaal voor Chessity heb ik deel één van Simon de Schaker, Akelige Arnold, ingesproken. Na iedere behaalde ‘sticker’ kan je een hoofdstuk luisteren.

En wanneer je een jaarabonnement neemt op Chessity krijg je deel één van Simon cadeau. Leuk hè!

Wist je trouwens dat je de Simon de Schaker boeken via Chessity kan bestellen? Je krijgt dan ook nog vier weken gratis schaken bij Chessity cadeau, voor jezelf of om cadeau te geven.

Koop Simon de Schaker met extra voordeel

Related content

by JacquelineW on May 27, 2020   3188   4
Tip voor jonge schaak- en boeken
In de jaren negentig maakte het boek Lang leve de Koningin van Esmé Lammers (en de verfilming met Moniek van de Ven) duizenden kinderen enthousiast om te gaan scha...
by JacquelineW on Jun 14, 2019   1399   3
‘Oma’s schat’: spannende deel 2 van Simon de Schaker [recensie]
Wie een leuk kinderboek voor de vakantie zoekt, heeft geluk. Het tweede deel in de serie over Simon de Schaker is verschenen: Simon de Schaker - Oma's schat. Schri...
by JacquelineW on Sep 3, 2020   1207   1
Samen slimmer met Simon en Chess
Chessity en FC Klap, de uitgever van de Simon de Schaker-reeks, slaan de handen ineen om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, met lezen en schaken. De fijne boeken...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

3 Comments

MinervaDavid 20:34 - 14 Jun 2020
leeeeuuuuuk
RebeccaFamaw 22:54 - 24 Nov 2021
leeeeeuk
Mathis1 15:24 - 11 Dec 2021
leuk

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3204;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>