Chessity logo Player

Kwalificatie op Chessity voor NK Schoolschaak Online 2020

May 19, 2020, updated May 20, 2020
Chessity staff post

De kwalificaties voor het NK Schoolschaak voor basisscholen waren in volle gang toen de coronacrisis de boel plat legde. Als alternatief houdt de Schaakbond op 13 juni het NK Schoolschaak Online 2020. Hiervoor worden nieuwe - online - kwalificatierondes gehouden, die open staan voor alle basisscholen.

In samenwerking met de Schaakbond stelt Chessity zijn toernooiplatform beschikbaar om deelname voor basisscholen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Alle leerlingen die (een beetje) kunnen schaken, kunnen meedoen.

 

Doet jullie school ook mee?

Laat de leerlingen (groep 3 t/m 8) tussen nu en 7 juni meespelen in één of meer online toernooien op Chessity. Per week plaatsen de drie beste scholen zich voor de halve finale.

  • Deelname kan zowel op school als thuis
  • Leerlingen mogen aan zo veel toernooien meedoen als ze zelf willen
  • Ruime keuze in toernooitijden (dagelijks tussen 9:00-21:00 uur)
  • Chessity-toernooien zijn educatieve toernooien, dus ook leuk voor beginners
  • Meedoen is gratis


Hoe werkt het?

Meedoen aan het kwalificatietoernooi voor het NK is heel simpel. De leerlingen kiezen een of meerdere Chessity-toernooien uit om aan mee te doen. Elke dag tussen 9:00 en 21:00 uur begint er elk half uur een toernooi. De punten die de leerlingen halen in deze toernooien, tellen mee voor de wekelijkse Chessity Weekcompetitie voor scholen. (Per leerling telt het beste toernooi mee.)

De eindstand van de Chessity Weekcompetitie op 24 mei, 31 mei en 7 juni bepaalt welke drie scholen zich plaatsen voor de halve finale van het NK Schoolschaak Online 2020. De resultaten van de vier best scorende leerlingen bepalen de teamscore. Deze vier leerlingen vormen het schoolteam, dat automatisch wordt weergegeven in de ranglijst.

Aanmelden voor de kwalificatierondes is niet nodig.
Meespelen is meedoen.

Speeldata halve finales en finale:

  • Halve finale: 8, 9, 10, 11 juni 2020
  • Finale: 13 juni 2020

De kwalificaties vinden zowel plaats op Chessity als op Schaakmatties en vanaf de halve finale stromen de teams samen bij de Schaakbond met een grote finale op 13 juni.

Gratis accounts

Om mee te kunnen doen hebben de leerlingen een account op Chessity nodig. Vanwege de coronacrisis kunnen scholen tijdelijk gratis extra leerlingaccounts aanmaken. Zo kun je ook leerlingen die nog geen Chessity-account hadden, mee latendoen aan de kwalificatietoernooien voor het NK. Uiteraard kunnen zij hun account ook gebruiken om (beter) te leren schaken met Chessity en zelfs het Pion-diploma te halen.

Lees hier hoe je extra accounts aanmaakt

Goed om te weten:

  • Een school kan zich slechts eenmaal kwalificeren.
  • Kwalificatie is voorbehouden aan Nederlandse basisscholen. De vier kinderen in het team moeten op dezelfde school zitten.
  • Scholen die zich plaatsen via Chessity hoeven niet zelf de deelnamekosten voor de (halve) finale te betalen.

Related content

by JacquelineW on May 6, 2020   759   4
Nieuw record: ruim 21.000 toernooischakers in april
Na een recordaantal deelnemers in maart deed april er nog een schepje bovenop: de online schaaktoernooien in Chessity trokken maar liefst 21.368 jeugdige schake...
by JacquelineW on May 13, 2020   1194   4
3520 schaakdiploma's gehaald tijdens scholensluiting
Nooit eerder waren de scholen zo lang dicht als tijdens de coronacrisis. Nog nooit eerder ook haalden in acht weken tijd zo veel kinderen een schaakdiploma. In totaal wer...
by JacquelineW on May 5, 2020   1363   1
Waarom zijn de Chessity toernooien zo populair?
Online schaken is booming en schaaktoernooien spelen kun je op allerlei plekken op het internet. Maar voor kinderen die beginnen met schaken is een toernooi op een schaak...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

1 Comments

Mathis1 15:36 - 11 Dec 2021
hoi

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3171;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>