Chessity logo Player

Toernooi-arena is zowat ontploft in maart

Apr 2, 2020, updated May 6, 2020
Chessity staff post

Van 's ochtends tot 's avonds, door de week en in het weekend, het is topdruk in de Chessity toernooi-arena. In de maand maart trokken onze online toernooien voor kinderen maar liefst 15.321 deelnemers. Met rond 1500 deelnemers per week in de eerste twee weken, toen de scholen nog open waren. In de eerste week van de scholensluiting verdubbbelde dat naar 3383 en in de laatste (volle) week van maart speelden er zelfs 4910 kinderen mee in de toernooien.

(tekst gaat door onder afbeelding)

Meer dan drie keer zo veel toernooien

Vanwege de grote drukte hebben we twee keer het aantal toernooien flink uitgebreid. Op 18 maart ging het van 50 naar 94 toernooien per week. Sinds 24 maart zijn er maar liefst 168 toernooien per week: elke dag van 9:00 tot 21:00 start er elk half uur een toernooi van ongeveer 20 minuten.

Een belangrijke verklaring voor de enorme animo voor toernooien ligt natuurlijk in de coronacrisis. Kinderen zijn de hele dag thuis en hebben weinig te doen. Wat is er dan leuker dan af en toe een leuk toernooi spelen? Ouders geven aan dat ze blij zijn als hun kinderen op Chessity spelen, in een veilige online omgeving. Het mag dan schermtijd zijn, maar het is wel nuttige en verantwoorde schermtijd. En terwijl de kinderen aan het schaken zijn, hebben ze zelf even de handen vrij om wat te werken of even een momentje van rust te pakken.

Ook de enorme toename van het aantal Chessity-gebruikers sinds het begin van de coronocrisis leidt natuurlijk tot extra drukte in de toernooiarena. In korte tijd zijn er vele duizenden nieuwe gebruikers bijgekomen op ons educatieve schaakplatform, voornamelijk gezinnen met kinderen. De meeste kinderen zijn nog bezig de basis van het schaken te leren in de Diploma Challenge voor thuis. Maar sommige kinderen leren in razend tempo en de eerste honderdvijftig Pion-diploma's zijn al gehaald! Deze kinderen hebben nu zo veel geleerd dat ze ook al een echte partij kunnnen spelen en dus mee kunnen doen aan de online Chessity schaaktoernooien.


Ideale thuiswerkopdracht voor leerlingen

Hoewel de scholen dicht zijn, zijn de scholen die Chessity gebruiken om schaakles te geven nog volop actief. Want dat is natuurlijk het mooie van een online lesmethode waarmee de kinderen volledig zelfstandig werken: ook als de school dicht is, kan het leren gewoon doorgaan. Je hebt geen docent nodig, geen boekjes. Chessto regelt het - zoals altijd - allemaal.

Leerkrachten geven kinderen bijvoorbeeld als thuisopdracht mee om sterren te halen, tegen elkaar te schaken en toernooien te spelen. Met de punten die ze halen in de toernooien, verzamelen ze punten voor hun schoolteam in het weekklassement. Zo blijven de kinderen toch met elkaar verbonden en zijn ze bezig met het halen van een groepsdoel, iets wat extra waardevol is nu iedereen fysiek niet bij elkaar kan zijn.

Related content

by JacquelineW on Mar 13, 2020   873   2
Toernooi-arena open in weekeinde
Vanwege het coronavirus zijn alle reguliere (school)schaaktoernooien in Nederland afgelast. Tot teleurstelling van veel kinderen, die zich hadden zich verheugd op hun sch...
by JacquelineW on Mar 18, 2020   1920   0
Extra veel dagelijkse toernooien op Chessity
Nu de kinderen niet naar school gaan, is het nog veel drukker dan normaal in de online toernooien op Chessity. Om te voorzien in de enorme behoefte van kinderen om...
by JacquelineW on Mar 31, 2020   3726   4
Doe de Diploma Challenge voor thuis
De Chessity Diploma Challenge voor scholen is een begrip. Nu is deze populaire schaakchallenge ook voor thuis beschikbaar. Daag je kind(eren) uit om in drie weken tijd he...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

4 Comments

liammo 14:03 - 5 Apr 2020
Toernooien zijn leuk
Max8_play 14:33 - 7 Apr 2020
Tornooien zijn leuk.
EvaAlmelosv 22:30 - 18 Apr 2020
Wat zijn dan wel echt toppers, zeg! Hopelijk krijgen we z.s.m. nog meer deelnemers, want de toernooien zijn leerzaam en je kunt je creativiteit in kwijt!
Mathis1 15:40 - 11 Dec 2021
toernooien zijn inderdaad leuk

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3140;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>