Chessity logo Player

Makkelijker en sneller werken met de nieuwe homepage

Mar 10, 2020
Chessity staff post

Als leerkracht wil je meteen begrijpen hoe je Chessity gebruikt en intuïtief ontdekken hoe je van schaken een succes maakt op je school.

Daarom is er nu een nieuwe startpagina voor leraren.

Een handige, overzichtelijke pagina, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je ziet meteen welke acties gewenst zijn en bent in één muisklik op de juiste plek.

Hier zie je hoe de nieuwe homepage is opgebouwd. Onder de afbeelding lichten we de onderdelen kort toe.

 

1. Tabbladen: alles bij elkaar

Zoeken naar de juiste tools of hulpmiddelen is niet meer nodig. Op de tabbladen zijn alle tools en hulpmiddelen voor leerkrachten handig gesorteerd.

 

2. Tegels: snelle informatie

Naspeuren of er leerlingen vastlopen, examens zijn gehaald, accounts zijn verlopen, etcetera hoef je niet meer zelf te doen. Je ziet gelijk wat je moet doen om je leerlingen lekker te laten leren en te motiveren. Je vergeet nooit meer diploma's of rapporten te printen en ziet direct of er kinderen zijn die hun lessen of taken niet doen. De tegels geven real-time informatie over jouw schoolaccount, zodat je meteen weet welke acties nodig zijn. Dat helpt jou om de leerlingen beter te coachen in hun leerproces en bepaart je veel tijd.

 

3. Data: acties signaleren

Op deze blokken zie je real-time informatie uit jouw schoolaccount. Als een blok roodgekleurd is, betekent dit dat je hier iets moet doen. Zijn er nog geen data, dan worden de blokken niet getoond.

 

4. Links: zonder omwegen naar de juiste tool

Klik op de link en je komt gelijk in de tool die je nodig hebt om deze actie uit te voeren. Je hoeft dus niet meer helemaal via het hoofdmenu naar de pagina met coachtools (maar dat kan nog wel).

 

5. Nog niet af

Deze nieuwe interface is nog niet af. Later dit schooljaar wordt bijvoorbeeld de tegel Challenges uitgewerkt. Vanaf deze tegel kun je straks motiverende challenges voor je klas starten en beheren.

 

6. En de lessen dan?

Op de oude homepage stonden altijd de lessen. Die vind je nu op de nieuwe tab ‘Leren’ in het hoofdmenu bovenin het scherm. Daar staan de vertrouwde onderdelen Leren - Trainen - Gamen en zie je ook jouw persoonlijke voortgang en statistieken. Voor de leerlingen is er niets veranderd. Die zien nog gewoon hun vertrouwde homepage met de lessen, stickers en toegang tot de Arena.

 

De nieuwe startpagina zal ongetwijfeld even wennen zijn, maar we denken dat je snel zult ervaren dat je hier veel meer aan hebt dan aan de oude homepage. We zijn heel benieuwd naar je eerste indruk en ervaringen, dus deel ze vooral in de reacties hieronder. Het kan zijn dat er dingen nog niet helemaal werken zoals de bedoeling is. Dat proberen we natuurlijk zo snel mogelijk te verbeteren. Laat het weten als je kinderziektes tegenkomt, dat helpt ons om ze snel op te lossen.

 

 

­

Related content

by JacquelineW on Nov 12, 2019   1811   0
Chessity Academy voor leerkrachten flink uitgebreid
Wat ging er vandaag goed? Hoe kan ik het morgen beter doen? Hoe kan ik de volgende stappen zetten? Als leerkracht ben je gewend om te reflecteren en jezelf dit soort vrag...
by JacquelineW on Jan 28, 2020   1034   0
Masterclass 'schaken op school' voor leerkrachten
Hoe zet je schaken met Chessity in als tool voor het leren? Wat is nodig om het schaken op school tot een succes te maken? En welke rol heb jij als leerkracht? Op ...
by JacquelineW on Dec 21, 2022   4004   16
Het Chessity-schaakrapport: duid
Het Chessity-schaakrapport: duidelijk voor leerling, ouder en leerkrachtAls de leerlingen op school leren schaken, wil je schaken natuurlijk ook in hun schoolrapport opne...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

12 Comments

EvaAlmelosv 18:10 - 10 Mar 2020
Willen jullie ook zo iets maken voor pupillen, dat is ook erg handig en ziet er erg goed uit?!
Janton 09:12 - 11 Mar 2020
We zullen inderdaad de home pagina van pupillen gaan verbeteren. Dat wordt wel weer anders gezien de doelgroep. De verbeteringen zul je in ieder geval leuk gaan vinden. Nog even geduld ervoor!
MartijnHkloos 10:44 - 11 Mar 2020
Ziet er mooi uit! Bij "Rapporten geprint in de afgelopen 12 maanden" wordt bij mij 0 aangegeven. Dit klopt niet, want recent hebben we voor alle leerlingen een rapport geprint. Verder zou het mooi zijn als je op de homepage ook alleen de statistieken van je eigen klas(sen) zou kunnen tonen, zodat je gelijk weet of er voor jouzelf acties zijn. Nu zie je het totaaloverzicht, waarin dus ook de andere klassen zitten.
MartijnHkloos 11:10 - 11 Mar 2020
Ziet er mooi uit! Bij "Rapporten geprint in de afgelopen 12 maanden" wordt bij mij 0 aangegeven. Dit klopt niet, want recent hebben we voor alle leerlingen een rapport geprint. Verder zou het mooi zijn als je op de homepage ook alleen de statistieken van je eigen klas(sen) zou kunnen tonen, zodat je gelijk weet of er voor jouzelf acties zijn. Nu zie je het totaaloverzicht, waarin dus ook de andere klassen zitten.
Annelies94 17:59 - 11 Mar 2020
Kunnen er suggesties gedaan worden voor de challenges?
Naast haal diploma x denk ik dat er nog heel veel mogelijk zijn.
Daarnaast denk ik dat het wel belangrijk is dat er op niveau van de leerling of per groep kan gewerkt worden met een challenge. Niet iedereen kan hetzelfde ambiëren.
Misschien kunnen kinderen met eenzelfde challenge dan ook zien of het de andere al gelukt is en zo gestimuleerd worden om er ook voor te gaan.

Haal elke week een sticker.
Speel x dagen van de week een partij. (Vb 5)
Haal alle sterren van x. (Vb witte toren)
Doe x mix-opgaven per dag. (Vb 10)
Probeer je elo op de mix-opgaven met x te verhogen. (Vb 50)
Iets met de Eindspelen van Robert Ris die zeer goed zijn (ze vallen helaas moeilijk in de overzichten op te volgen en kan je niet als taak geven).


Janton 18:07 - 11 Mar 2020
Dank voor de feedback. We nemen de ideeën mee bij de bespreking. Het is in ieder geval al de bedoeling dat er sterren en diploma challenges komen. Ook dat kinderen het inderdaad kunnen volgen en dat je als groep je doel haalt.
EvaAlmelosv 18:16 - 11 Mar 2020
Dank voor de feedback Janton.
DeWegwijzer 19:22 - 11 Mar 2020
Ik mis het café, is dit verdwenen? of ergens anders ingedeeld?
EvaAlmelosv 17:00 - 12 Mar 2020
Ik heb de café nog steeds, hoor! Wat is er aan de hand?
DeWegwijzer 12:23 - 14 Mar 2020
ik heb nog steeds geen café. hoe zit het met anderen?
Janton 12:43 - 14 Mar 2020
Klopt. We kijken even hoe we die terug gaan laten komen. Als je je profiel op speler zet dan is de café het er wel. Bedankt voor het melden!
DeWegwijzer 18:04 - 15 Mar 2020
Janton, bedankt.

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3128;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>