Chessity logo Player

Beleef het mee op het Tata Steel Chess Festival

Jan 13, 2020, updated Jan 14, 2020
Chessity staff post

Plannen aan het maken voor het weekend? Kom a.s. zaterdag of zondag naar het Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee. Kom schaken, knutselen, sporten en nog veel meer tijdens het winnende familie-uitje van het jaar.

Als partner van Tata Steel Chess zorgt Chessity in Wijk aan Zee voor een schaakfeestje voor alle kinderen (en ouders), met als klap de vuurpijl op beide dagen om 15:00 uur een Tata Steel Chess Festival-toernooi, speciaal voor kinderen. Deze worden op zaterdag en zondag om 15:00 uur gehouden in de toernooiarena van Chessity. Dus ook als je niet in Wijk aan Zee bent, kun je meedoen!

Het Tata Steel Chess Tournament staat bekend als het 'Wimbledon van het schaken', met topschakers van over de hele wereld en honderden deelnemers in het amateurtoernooi. Het Tata Steel Chess Festival bestaat sinds een paar jaar en is speciaal bedoeld om de jeugd enthousiast te maken voor schaken. De organisatie slaagt er elk jaar in om het Festival nóg leuker te maken. Dat lukt zo goed dat de bijnaam 'Efteling van het schaken' al wordt gehoord.


1-2-3 stempels? Medaille!

Kinderen kunnen een kijkje nemen bij de grootmeesters en wereldkampioen Magnus Carlsen live in actie zien (vanaf een paar meter afstand!), luisteren naar het live commentaar en natuurlijk meedoen met de Tata - Kids of Steel® Games, waarmee een mooie medaille valt te verdienen.

De Tata – Kids of Steel® Games bestaan uit drie onderdelen: schaken (natuurlijk!), met Chessity; creatief (technisch kuntselen en een schaakmozaïek kleuren) en bewegen (judoles van een echte sensei en een speurtocht door Wijk aan Zee).

Doe mee aan de Tata Steel Chess Festival-toernooien

Net als voorgaande jaren zal het weer topdruk zijn in basisschool de Vrijheit, naast de toernooilocatie. Want dit is de plek waar kinderen naar hartenlust kunnen schaken. Hier geeft Chessity beginners en gevorderden een echte Tata Steel Chess-schaakervaring.

Niet alleen kun je hier de eerste stappen van het schaken leren en slimme schaaktrucs onder de knie krijgen, maar je kunt ook meedoen aan de nieuwe Tata Steel Chess Festival-toernooien, speciaal voor kinderen. Deze worden op zaterdag en zondag om 15:00 uur gehouden in de toernooiarena van Chessity. Dus ook als je niet in Wijk aan Zee bent, kun je meedoen!

Het Tata Steel Chess Festival is het winnende familie-uitje van het jaar


Strand, schmink en Simon de Schaker

De Vrijheit is ook de plek waar het judo plaatsvindt, waar kinderen geschminkt kunnen worden, waar je kunt leren jongleren  en waar schrijfster Joyce van der Meijden voorleest uit haar spannende jeugdboeken over Simon de Schaker

Ga vooral ook even lekker uitwaaien op het strand en proef de bijzondere schaaksfeer in het dorp. Op het Julianaplein is een schaaktheater voor de hele familie. Hier kun je workshops volgen van het het Tata Steel Opleidingsorkest of proberen te ontsnappen uit de Chesscaperoom. Kortom: het Tata Steel Chess Festival wil je niet missen. En het is ook nog eens helemaal gratis. Tot ziens in Wijk aan Zee!

Klik hier om de flyer hieronder te openen. Daarop staan alle openingstijden en tijden van verschillende onderdelen.

Related content

by JacquelineW on Jan 22, 2019   1154   0
Massaal schaakplezier tijdens Tata Steel Chess Festival
Afgelopen weekend togen schaakliefhebbers en gezinnen met kinderen massaal naar het Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee. Alleen al aan de schaaklessen met Chessit...
by JacquelineW on Dec 15, 2019   1092   0
Win een schoolreis naar het Tata Steel Chess Festival
Met de hele klas op bezoek bij het Tata Steel Chess Tournament, een kijkje nemen bij de grootmeesters en wereldkampioen Magnus Carlsen live in actie zien (vanaf ee...
by JacquelineW on Jan 14, 2020   660   0
Schoolschakers Westland winnen trip naar Wijk aan Zee
De schoolreisbus van Tata Steel Chess rijdt zaterdag naar het Westland. Daar haalt de bus de leerlingen op van basisschool De Regenboog in Naaldwijk en enkele andere sc...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 3003;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>