Chessity logo Player

Het regent schaakdiploma's - en dit is pas het begin

Sep 13, 2018
  JacquelineW
StaffCoach 1312

Vorige week lanceerden we ons nieuwe examen- en diplomastelsel, met diploma's van Pion- tot en met Koning-niveau. Wat er sindsdien gebeurt, overtreft onze stoutste verwachtingen. We wisten wel dat we met het vernieuwde Chessity iets heel moois bieden aan basisscholen en schaakclubs, maar schaaklerend Nederland gaat volledig los!

Terwijl wij nog bezig waren met de laatste kleine bugs weg te poetsen en ook nog 'even' een compleet vernieuwde, gebruikersvriendelijke examentool bouwden voor de leerkrachten en trainers, zijn de kinderen op de scholen en schaakclubs massaal aan het oefenen geslagen. Gecoacht door Chessto vinden ze soepeltjes hun weg door de lessen op weg naar de examens.

Docenten bellen ons enthousiast op om te vertellen hoeveel kinderen hun schaakdiploma al hebben gehaald, trainers melden dat de kinderen elkaar aansteken in hun fanatisme om examen te mogen doen en op social media verschijnen mooie berichten, zoals dit Facebook-bericht van Chessity-ambassadeur Huub van der Logt:

Het is fantastisch om zulke berichten te mogen ontvangen. We zijn onze klanten dankbaar dat ze ons blijven voeden met feedback, waardoor we Chessity steeds weer kunnen verbeteren. Dankzij de samenwerking met onze gebruikers maken we van Chesssity de ideale lesmethode om te leren schaken: een programma dat kinderen met veel plezier laat leren, dat leerkrachten op basisscholen volledig ontzorgt en dat schaaktrainers helpt om op veel grotere schaal schaaklessen te geven dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Zo komen we steeds dichter bij onze droom: zo veel mogelijk kinderen de kans geven om te leren schaken, omdat schaken een cadeautje voor het brein is.

Er komt nog meer aan...

De diplomaregen die in de eerste weken van het schooljaar is losgebarsten is nog maar het begin. Binnenkort lanceren we iets nieuws waarmee we scholen gaan helpen om van de schaaklessen op school een groot succes te maken, zonder dat dit de leerkracht of begeleider extra energie kost. Sterker nog, het gaat zelfs tijd opleveren. Ideaal voor scholen en clubs die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en voor leerkrachten die voor het eerst met schaaklessen willen beginnen.


Nieuwe workshops

De belangstelling voor Chessity is overweldigend. In de laatste maanden voor de zomervakantie hebben meer dan 150 scholen een Chessity-workshop aangevraagd om het programma in de klas te kunnen uitproberen en er komen dagelijks nieuwe aanvragen binnen. Daar zijn we blij mee, want we kunnen wel van alles over Chessity vertellen, maar de beste manier om te ontdekken wat onze 21e-eeuwse manier van leren op school doet is om dit zelf met een groep leerlingen te ervaren. 

Dus... werk jij op een basisschool of ken je een basisschool waar wellicht belangstelling is voor een workshop schaken met Chessity? Vraag dan snel een workshop aan. De workshop is geschikt voor groep 3 t/m 8 en is helemaal gratis. 

>> Ja, mijn school wil een gratis workshop schaken met Chessity <<

Related content

by JacquelineW on Nov 23, 2018   4875   0
Schaken is niet alleen voor bollebozen
‘Schaakles? Leuk voor de plusklas.’ Het is een hardnekkig misverstand: schaken is iets voor bollebozen; je moet slim zijn om het te kunnen leren en al helem...
by JacquelineW on Sep 4, 2018   2738   1
Méér examens, meer diplomafeestjes, meer motivatie
Het belooft een schooljaar vol schaakdiploma’s te worden. Want vanaf nu kunnen leerlingen examen doen en hun diploma halen in alle levels van Pion tot en met Koning...
by JacquelineW on Sep 7, 2018   2004   0
Complete opleiding tot schoolschaker in 6 levels
Chessity's leerlijn Pion-Koning, met bijbehorende examens, vormt een complete opleiding voor schoolschakers. Van het absolute begin tot het niveau waarop ze ook op e...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

4 Comments

logtck 14:35 - 13 Sep 2018
Het bovenstaande verhaal heeft al weer een vervolg gekregen. Inmiddels zijn ook de eerste Paard- en Loper-diploma's behaald ..... de eerste hier in het Westerkwartier in Groningen.

De reacties op de vele vernieuwingen zijn alleen maar positief. Naar mijn mening is er dan ook geen enkel excuus meer voor een school of schaakclub om geen kennis te maken met Chessity en natuurlijk met Chessto het onmisbare en altijd geduldige digitale hulp-robotje.

Als ik zou zeggen "kies voor Chessity" als methode om (beter) te leren schaken, dan doe ik Chessity echt te kort, want er is geen vergelijkbare optie om op zo'n goede en leuke manier (beter) te leren schaken ..... Chessity is dan ook geen keus, maar eigenlijk een vanzelfsprekendheid als je "spelend lerend" (beter) wilt leren schaken.

Maar alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog de wetenschap dat Chessity er om de paar maanden in blijft slagen met verbeteringen en uitbreidingen te komen waar we om handen gevraagd, of waar we zelf nog niet eens aan hadden gedacht!
MSV 10:12 - 19 Sep 2018
Gisteravond bij de Meppeler SchaakVereniging zes kinderen blij mogen maken met hun Paard-diploma. Een van de kinderen (pas zes jaar oud!) haalde in een week tijd zelfs zijn Paard- én Loper-diploma. Wat een feestelijk begin van het schaakseizoen.
logtck 23:57 - 25 Sep 2018
De weersverwachting voor het noorden van het land, Niekerk/Oldekerk .....

Code ROOD! Aanhoudende regen van schaak-diploma's.
MSV 09:15 - 26 Sep 2018
In Meppel gisteravond ook weer een plensbui van 17 diploma's :)

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 2963;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>