Chessity logo Player

Complete opleiding tot schoolschaker in 6 levels

Sep 7, 2018, updated Sep 28, 2018
Chessity staff post

Chessity's leerlijn Pion-Koning, met bijbehorende examens, vormt een complete opleiding voor schoolschakers. Van het absolute begin tot het niveau waarop ze ook op een schaakclub een mooi potje kunnen meeschaken. Elk level is een compacte lessenserie, met een duidelijk leerdoel.

“Ik weet genoeg om achter het schaakbord plaats te nemen. Ik weet wat alle schaakstukken kunnen en ik ken voldoende regels om lekker te spelen met de stukken. Wie weet win ik ook nog!”

“Ik kan leuk meedoen op een schoolschaaktoernooi en zal zeker een potje winnen!”

“Ik verover stukken en ik leer echt winnen, want ik ben erg goed in het spelen op mat. Daardoor ben ik een sterke teamspeler op het schoolschaaktoernooi.”

“Ik beheers enkele aanvals- en verdedigingstactieken die mij bijzonder sterk maken voor een schoolschaker. Sommige clubschakers moeten zelfs gaan opletten.”
“Ik heb mijn aanvalsarsenaal flink uitgebreid. Dubbele aanval, aftrekaanval, penningen of een stuk insluiten. Je ziet het me allemaal doen.”
“Ik heb mij een zoekstrategie eigen gemaakt waardoor ik aanvalstechnieken kan toepassen, ook als ik niet weet naar welk thema ik moet zoeken. Bij een schaakclub zullen ze mij met open armen ontvangen. Ze vragen zich vast af waar ik vandaan kom :) "

Eén-op-één begeleiding door Chessto

Sinds de laatste release bestaan alle levels* uit 40 lessen. Dankzij de inzet van Chessto, het robotje vol kunstmatige intelligentie dat fungeert als persoonlijk schaakleraar voor iedere leerling, is het mogelijk om in veel minder lessen dezelfde doelen te halen. Na 40 lessen kan een leerling examen doen. Het halen van een diploma is een mooie afsluiting van een blok schaaklessen, maar ook een grote stimulans om door te gaan. 

Bij het samenstellen van de levels hebben we ingespeeld op de wensen van onze klanten. Scholen geven bij ons aan behoefte te hebben aan compacte levels, zodat leerlingen in vrij korte tijd hun diploma kunnen halen. Doordat leerlingen hierdoor ook snel doorstromen van Pion- naar Paard- naar Loper-level, enzovoort, blijft de energie in de klas hoog.


Ga de uitdaging aan: doe een Diploma Challenge!

Het Pion-diploma kan al na twaalf weken schaakles worden gehaald. Ga met je groep de uitdaging aan: hoeveel leerlingen lukt het om in twaalf weken hun eerste schaakdiploma te halen? 

Leerlingen die al een tijdje actief zijn op Chessity kunnen dankzij de release de komende weken veel diploma's halen. Een klein duwtje in de rug kan een ware diplomaregen gaan veroorzaken. Doe je mee? Bekijk deze video om te ontdekken hoe jouw leerlingen hun reis langs de diploma's kunnen maken:


* het Koning-level telt op dit moment nog meer dan 40 lessen. Hierin staan na les 40 tijdelijk ook nog lessen van een moeilijker niveau, die later nog in nieuwe hogere levels zullen worden ondergebracht. Na 40 lessen kan de leerling echter al Konings-examen doen. De lessen die daarna komen zijn extra.

Related content

by JacquelineW on Nov 23, 2018   4875   0
Schaken is niet alleen voor bollebozen
‘Schaakles? Leuk voor de plusklas.’ Het is een hardnekkig misverstand: schaken is iets voor bollebozen; je moet slim zijn om het te kunnen leren en al helem...
by JacquelineW on Aug 21, 2019   2451   0
Nieuw schooljaar, nieuwe groepen - zo doe je dat
Het nieuwe schooljaar is (bijna) begonnen. Een nieuwschooljaar betekent ook andere leerkrachten, nieuwe groepen, nieuwe leerlingen. In deze blog lees je hoe je het leerli...
by JacquelineW on Sep 4, 2018   2738   1
Méér examens, meer diplomafeestjes, meer motivatie
Het belooft een schooljaar vol schaakdiploma’s te worden. Want vanaf nu kunnen leerlingen examen doen en hun diploma halen in alle levels van Pion tot en met Koning...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 2962;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>