Chessity logo Player

Nieuwe server en snellere Arena

Jun 12, 2018, updated Sep 4, 2018
Chessity staff post

Misschien heb je het al gemerkt: de website van Chessity is een heel stuk sneller geworden. Door de groei van Chessity is het tegenwoordig zo druk op de site, dat we uit onze servercapaciteit waren gegroeid. Met name tijdens schooltijden, wanneer er erg veel leerlingen tegelijkertijd actief zijn op Chessity, was dat te merken aan een tragere website, die af en toe begon te piepen en kraken onder de belasting. 

Maar dat is nu verleden tijd. We hebben een nieuwe en veel grotere server in gebruik genomen. Precies op tijd, want door de vele workshops die momenteel op scholen worden gehouden is het extra druk. Dankzij de nieuwe server kunnen we alle gebruikers een goedwerkende website bieden.


Supersnelle Arena met veelgevraagde extra's

Ook de Arena is supersnel geworden. Ook daar was het simpelweg te druk geworden. Onder water hebben we een heleboel verbeteringen doorgevoerd die ervoor zorgen dat de Arena een veel grotere capaciteit heeft. In de nieuwe Arena die we hebben gereleaset kunnen in vergelijking tot eerder ongeveer zeven keer zo veel partijen tegelijkertijd gespeeld worden!

De release hebben we aangegrepen om gelijk ook een paar leuke verbeteringen in de Arena aan te brengen, waar veel om is gevraagd. Zo worden in de nieuwe Arena de avatar-plaatjes getoond in het beginscherm. Dus geen anonieme plaatjes meer, maar meteen in beeld welke vrienden of klasgenoten er in de Arena actief zijn. 

Verder zijn de robots in de Arena nu adaptief. Ook dat is iets waar veel gebruikers om hebben gevraagd. Als je nu van een robot in de Arena wint, wordt hij voor jou sterker.


Grote klus

Alles bij elkaar was het een grote operatie achter de schermen. Het kan zijn dat je af en toe nog ergens op een rafelrandje stuit. Dat proberen we natuurlijk zo snel mogelijk netjes af te werken. 

Dus meldt het vooral als je iets tegenkomt dat anders is dan anders of niet goed lijkt te werken. Met een mailtje naar contact@chessity.com help je ons en vooral alle gebruikers enorm.

Related content

by JacquelineW on May 22, 2018   1138   0
Mat is een makkie met de uitleg van Chessto
Goed nieuws! Het robotje Chessto, de virtuele schaakleraar in Chessity, is nu in nog meer lessen beschikbaar. Sinds vandaag zijn ook de lessen over schaakmat in het Pio...
by JacquelineW on Jan 24, 2018   2056   0
Chessity listed as Best Online Chess Course
Chessity has been listed as a best ‘online chess course’ by Online Courses Review. Online Courses Review provides high-quality information for individual...
by JacquelineW on Apr 6, 2018   2312   0
Scholen melden zich massaal voor
Basisscholen willen graag met schoolschaken aan de gang en melden zich massaal aan voor een kennismakingsworkshop met Chessity. Sinds we vorige week bekend maakten dat&...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 2944;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>