Chessity logo Player

Groepen omgedoopt tot community's

Sep 25, 2017
  JacquelineW
StaffCoach 1312

Sinds vandaag zijn de groepen op Chessity omgedoopt in community's. Deze omschrijving sluit veel beter aan bij hun functie van eigen, al dan niet besloten online sociale omgeving. Bovendien voorkomen we dat er verwarring ontstaat bij leraren en coaches, die in hun dashboard en leerlingenbeheer ook kunnen werken met (les)groepen.

Community: ideaal communicatiemiddel op Chessity

Community's (voorheen dus groepen) bestaan al jaren op Chessity. Toch is dit een functies die veel gebruikers nog niet echt hebben ontdekt. En dat is jammer, want community's vormen een ideaal platform voor communicatie tussen bijvoorbeeld leerlingen (en docent) in een klas of bij een schaakvereniging, of tussen schakers en schaaktrainers met dezelfde interesses.

Chessity kent twee soorten community's: openbare community's waar iedereen lid kan worden en besloten community's, waar je alleen lid kunt worden na toestemming van de beheerder van de community. Je kunt lid worden van bestaande community's of er zelf een beginnen.

Het is de moeite waard om te ontdekken en ondervinden hoe community's op Chessity werken. Deel je ervaringen vooral met anderen (bijvoorbeeld in een community ;) ), want in delen en verbinden schuilt de kracht van online community''s.

Bestaande community's vinden

Je vindt community's via de menubalk bovenin je scherm:

Als je daar op klikt, zie je alle community's die er zijn. Besloten community's herken je aan het hangslotje rechtsboven in de afbeelding:

Besloten community's

Een besloten community is een afgeschermde omgeving op Chessity. Alle berichten, blogs en andere mededelingen zijn niet zichtbaar voor niet-leden. Community's zijn dus ideaal als virtuele, maar veilige ontmoetingsplaats voor een klas, school of vereniging.

Een community op Chessity kun je gebruiken als een eigen online sociale omgeving. Als gebruiker kun je een community beginnen en vrienden of leerlingen uitnodigen lid te worden. Als beheerder van de community kun je aangeven of een community openbaar is of alleen toegankelijk voor leden. 

Community-forum

Alle community's hebben hun eigen forum. Gebruikers van buiten de community hebben geen toegang tot dit forum. Je kunt het community-forum dus gebruiken om te communiceren binnen een community.

Community-blogs 

Als je een blog publiceert, kun je aangegeven dat deze alleen zichtbaar moet zijn voor leden van jouw community. 


Lid worden van een openbare community:

  1. Klik op de community waarvan je lid wilt worden
  2. Klik rechtsboven op Word lid van deze community. Je bent nu lid geworden van de community.

Lid worden van een besloten community:

Klik op de community waarvan je lid wilt worden

Klik rechtsboven op Vraag lidmaatschap van community aan

Je moet nu wachten tot de eigenaar van de community je verzoek goedkeurt.

Als dit is gebeurd, ben je lid van de community. Je ontvangt hiervan een bericht.

Related content

by JacquelineW on Jan 17, 2019   649   0
Schouwen-Duiveland wordt een echt schaakeiland
Schakers uit Zierikzee trekken over Schouwen-Duiveland om de sport op scholen te promoten. Met Chessity. Als het aan de schakers ligt, wordt Scho...
by JacquelineW on Apr 6, 2018   2312   0
Scholen melden zich massaal voor
Basisscholen willen graag met schoolschaken aan de gang en melden zich massaal aan voor een kennismakingsworkshop met Chessity. Sinds we vorige week bekend maakten dat&...
Posted in: community's, groepen, schaken

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1492;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>