Chessity logo Player

Met volle vaart het nieuwe schooljaar in

Sep 19, 2017, updated Sep 22, 2017
Chessity staff post

De kop is eraf en hoe!
Chessity is het nieuwe schooljaar in vliegende vaart gestart.

Meer dan 150 basisscholen en zo’n 40 schaakverenigingen in binnen- en buitenland hebben inmiddels onze digitale lesmethode aangeschaft om kinderen te leren schaken.

Dagelijks melden zich nieuwe scholen voor een demonstratieles Chessity. Ze zijn enthousiast geworden door verhalen van collega’s op andere scholen of na het lezen van de schoolschaakbrochure, die door meer dan zesduizend scholen is ontvangen.

Klik hier om de brochure te lezen


125 schaakworkshops in 3 maanden

In de eerste drie maanden van het schooljaar staan maar liefst 125 schaakworkshops gepland op scholen die willen kennismaken met de lesmethode en belangstelling hebben voor schaakles op school.

Door heel Nederland krijgen honderden kinderen zo hun eerste kennismaking met schaken en zijn vele duizenden kinderen wekelijks op school met schaken bezig.

We hebben het er, zacht uitgedrukt, knap druk mee.
En dat vinden we helemaal niet erg :)

Want het is natuurlijk geweldig dat er zó veel animo is voor schoolschaken! En gelukkig worden we geholpen door onze enthousiaste Chessity Ambassadeurs, die in alle provincies scholen bezoeken voor workshops en demonstratielessen en advies geven over hoe een school schaaklessen kan organiseren.

Mega-release in november

Ondertussen werken we achter de schermen kei- en keihard aan een nieuwe release die voor 19 november gepland staat.

De afgelopen periode zijn er al wat kleine releases geweest om bugs te fixen en kleine verbeteringen aan te brengen. Die verliepen zo rimpelloos dat je het waarschijnlijk niet eens hebt gemerkt. Maar voor november staat er een mega-release in de planning.
Waarschijnlijk de grootste tot nu toe. 

Dat vinden we eerlijk gezegd best spannend.

Niet alleen omdat het hard aanpoten is om alles op tijd af te krijgen, maar ook omdat de release vrij ingrijpend zal zijn.

Er komen weer een heleboel nieuwe schaaklessen bij en extra, handige hulpmiddelen voor de lesgever. Maar dat is nog niet alles: ook de manier waarop kinderen leren schaken gaat veranderen.

Of beter gezegd: er wordt een compleet nieuwe dimensie toegevoegd aan het leren schaken.

Wat dit precies inhoudt, kunnen we nu nog niet prijsgeven. Maar wel dat het leerkrachten gaat helpen en trainers focus geeft, dat kinderen veel betere partijen gaan spelen én dat ze het helemaal geweldig vinden, zo is bij de eerste tests gebleken.

O ja.
En ook dat het technisch allemaal superingewikkeld en state-of-the-art in elkaar steekt, maar daar hebben we Henk voor. Die gedijt bij moeilijk en dat-is-onmogelijk-maar-ik-doe-het-toch. (Deze alinea was even voor eventuele concurrentie: nabouwen zal niet lukken.)

19 november: Chessity kennis- en inspiratiedag

Uiteraard gaan we er straks alles aan doen om alle gebruikers zo goed mogelijk op de hoogte te houden en zo snel mogelijk vertrouwd te maken met de nieuwe features.

Daarmee trappen we af op zondag 19 november, met een grote Chessity kennis- en inspiratiedag voor schaaktrainers, leerkrachten en andere belangstellenden. We hopen dat we dat we daar net zo'n feestje van kunnen maken als de twee vorige Chessity-dagen in juni dit jaar en november vorig jaar.

De Chessity-dag in november 2016 werd bezocht door meer dan honderd belangstellenden.

Don’t worry, we gaan echt niet alleen over Chessity praten die dag. Misschien wel meer níet dan wel. Want we zijn druk bezig om voor een zeer gevarieerd en inspirerend programma te zorgen, dat interessant is voor iedereen die zich bezighoudt met lesgeven, kinderen, schaken of digitalisering in het onderwijs, of die daar meer van wil weten.

Houdt 19 november dus vrij in je agenda. De exacte locatie en tijden volgen nog, maar het zal ergens centraal in Nederland zijn en we beloven dat je niet voor dag en dauw op hoeft te staan om er bij te kunnen zijn. Ook fijn: het kost niets.

Wil je verzekerd zijn van een plek, dan kun je je nu alvast aanmelden via contact@chessity.com.

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

2 Comments

SCPurmerend 21:54 - 19 Sep 2017
Klinkt goed!
Ben heel benieuwd!
gr. Kees
Wereldwijs 16:07 - 24 Sep 2017
Klinkt zelfs heel interessant, vooral dat "kinderen gaan veel betere partijen spelen". Ik word er heel nieuwsgierig van.

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1489;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>