Chessity logo Player

Samenwerking met Anne-Marie Benschop krijgt vervolg

Jul 7, 2017
Chessity staff post

Hoe bouw je een bloeiende schaakcommunity? En waarom is dat zo belangrijk? Vanuit haar eigen ervaringen met het succesvolle schaakproject in de wijk Kanaleneiland in Utrecht en haar professionele coaching-achtergrond weet schaaktrainer Anne-Marie Benschop hier alles van.

Tijdens de voorlichtingsdag (school)schaken met Chessity, die op 17 juni in Meppel werd gehouden, liet Anne-Marie op zeer inspirerende wijze zien hoe schakers en schaakclubs verbinding kunnen maken met wijken en scholen in de buurt. Veel aanwezigen gaven aan als vereniging die verbinding te willen zoek met scholen en in de wijk, om samen te bouwen aan een levendige schaakcommunity.

Bouw aan je eigen schaakcommunity met Chessity

Goed nieuws voor iedereen die er op 17 juni niet bij kon zijn en voor iedereen die door de lezing van Anne-Marie enthousiast is geraakt: de samenwerking tussen Chessity en Anne-Marie Benschop krijgt een vervolg. Gezamenlijk gaan we schaakcoaches handvatten geven om zelf een schaakcultuur te ontwikkelen waarmee schaken zich innestelt in de samenleving.

In een serie blogs gunt Anne-Marie je de komende periode een kijkje in de keuken van het schaakwijkproject in Kanaleneiland, vertelt ze over de rol van schaken als taal van verbinding en laat ze zien hoe je een school kunt ‘adopteren’ en wat er bij komt kijken om een echte schaakcultuur te creëren in een samenleving.

De kracht van verbinding: online én offline

Dat is nog niet alles. Binnen Chessity wordt een speciale community ingericht waarin schaakcoaches, -trainers en schaakpromotors elkaar vinden en helpen door ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen, succesverhalen te delen (of te vertellen wat niet lukt). Overal in het land zijn al kleine en grotere schaakprojecten, maar het zijn veelal ‘losse eilandjes’.

Met deze nieuwe community willen we proberen om vanuit de kracht van persoonlijke verbindingen en connecties tussen schaakprojecten een waardevol netwerk te laten ontstaat, waarin we van en met elkaar leren hoe je projecten organiseert en laat slagen. Anne-Marie gaat hierin een coachende rol spelen.

Naast online samenbrengen geloven we ook sterk in de waarde van offline verbinden. Als er iets is wat we de afgelopen jaren hebben ervaren tijdens onze voorlichtingsdagen en workshops, is het wel hoe krachtig zulke offline bijeenkomsten zijn. Ook rond dit thema kiezen we daarom voor een mix van online en offline ontmoetingen.

We zijn nog druk bezig met de exacte invulling en het plannen, maar vast staat dat Anne-Marie met haar blogserie toewerkt naar  een of meerdere offline workshops over community-building rondom schaken, waarschijnlijk in oktober.

Chessity is blij met deze mooie nieuwe ontwikkeling, die iedereen ondersteunt die schaakles geeft en een hart heeft voor schaken en kinderen.

Wil je nu al meer weten, heb je vragen voor Anne-Marie of heb je zelf aanvullingen of tips over dit onderwerp? Laat dan hieronder je reactie achter of stuur een mail naar contact@chessity.com 

Wie is Anne-Marie Benschop?

Anne-Marie Benschop (1969) werd als kind en volwassene diverse keren Nederlands kampioene schaken. Ze is opgeleid en gecertificeerd als coach (persoonlijke en organisatie-ontwikkeling) en als schaaktrainer.  

Sinds mei 2016 is Anne-Marie betrokken bij een grootschalig schaakproject in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar schaakles wordt gegeven aan kinderen en aan ouders. Op langere termijn is de visie om in de wijk een jeugdschaakclub te vestigen, waar kinderen zich verder op schaakgebied kunnen ontwikkelen nadat ze het op school hebben geleerd. Deze club moet worden gedragen door de wijk.

Related content

by JacquelineW on May 11, 2017   1968   1
Nieuwe brochure over schaken op school met Chessity
Waarom schaken op school? Wat doet schaken met het kinderbrein? Hoe helpt leren schaken kinderen bij het trainen van 21st-century skills? En hoe pak ik dat aan, schaakles...
by JacquelineW on Jun 20, 2017   1186   0
Voorlichtingsdag Chessity groot succes
De voorlichtingsdag (school)schaken met Chessity, die zaterdag werd gehouden tijdens de Chessity Nationale Pupillendag in Meppel, was een groot succes. Nog nooit maakten ...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1460;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>