Chessity logo Player

LED-verlichting voor Westlandse scholen

Apr 23, 2017, updated Nov 26, 2018
  ArdDekker
1810

Sponsoring krijgen is minder moeilijk dan velen denken. Er zijn altijd clubleden, oud-klasgenoten familieleden of kennissen die een eigen bedrijf hebben en een goed en enthousiast bedacht initiatief financieel willen ondersteunen. De 'gunfactor' is ook belangrijk.  In een regio als het Westland waar velen elkaar nog kennen is dat makkelijker dan in een stad.                                          

Met enthousiasme en kwalitatief goede trainers en trainingsmethoden (Stappenmethode en Chessity) bouwt het Schoolschaakplan Westland sinds 2015 succesvol een duurzame relatie op met basisscholen in Westland, Hoek van Holand en Midden-Delfland. Sinds september 2015 hebben zo'n 750 leerlingen van 17 scholen een schaakcursus gekregen van één van de elf trainers en/of een workshop Chessity (op negen scholen). Het aantal jeugdleden van Westlandse schaakverenigingen is het laatste jaar met meer dan 100% gestegen. Schaken onder schooljeugd is weer populair aan het worden en dan krijg je ook eerder sponsoring.

In 2016  lukte het om een heel bijzondere sponsorafspraak te maken met Lohuis Lighting uit Naaldwijk (www.lohuislighting.nl), een bedrijf dat international actief is en een landelijk netwerk heeft. LED-prijzen zijn beloofd aan scholen die per 1 maart jl. de meeste scholierenleden van de KNSB zouden hebben. Het is overigens de vraag of dit invloed heeft gehad op de besluiten van de scholen. In aanwezigheid van de voorzitter van de Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) mochten de directeuren van drie WSKO-scholen op 19 april jl.een LED-prijs ontvangen van Anton & Marlene Lohuis. De Joannesschool uit Naaldwijk krijgt een klaslokaal LED-verlichting ter waarde van € 1.200. Alle 68 leerlingen van de groepen 4 en 5 hebben een Chessity-account. De Regenboog uit Naaldwijk ontving een tegoedbon van € 600 voor LED-verlichting. Totaal 34 leerlingen hebben een Chessity-account, incl. de hele groep 5. Pius X uit Wateringen won een tegoedbon van € 300. Wekelijks wordt door twee profesionele trainers aan 32 leerlingen met de Stappenmethode schaakles gegeven. 

Lohuis, lid van Schaakmat, sponsort ook het Westlands Kampioenschap voor de groepen 3 t/m 5 en op 26 mei 2018 het 'Lohuis NK E-teams' dat in Naaldwijk wordt gehouden.  Twee andere schoolschaakkampioenschappen in Westland worden gesponsord door ADNU Accountants & Adviseurs; niet toevallig een oud jeugdlid van Schaakmat en oud klasgenoot.  

Ken je ook zulke mensen? Gewoon proberen!

Related content

by JacquelineW on Mar 31, 2017   2395   0
Nieuw: video-uitleg bij lessen Paard-level
Videolessen helpen kinderen in het leerproces. Bij een aanleren van nieuwe vaardigheden tijdens de schaakles is het voor veel kinderen lastig om de kennis die ze al hebbe...
by JacquelineW on Jan 15, 2018   5503   0
Chessity for fourth year in a row official partner of Tata Steel Chess
The 80th edition of the Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee is on its way, and once more, the tournament organization has teamed up with Chessity. For the&...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1437;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>