Chessity logo Player

Chessity voor vierde jaar partner van Tata Steel Chess

Jan 9, 2018
  JacquelineW
StaffCoach 1312

Vrijdag begint de 80e editie van het Tata Steel Chess Toernooi in Wijk aan Zee. Voor het vierde jaar op rij bundelt Tata Steel Chess de krachten met Chessity. Als partner van het toernooi ondersteunt Chessity Tata Steel Chess om honderden kinderen in staat te stellen deel te nemen aan de Tata – Kids of Steel Chess® evenementen. We zijn trots op deze samenwerking en hebben er weer veel zin!

Iedereen kan op zijn of haar eigen manier een kampioen zijn.


Het is elk jaar een feest om bij te dragen aan dit geweldige schaakevenement. Het Tata Steel Chess Toernooi is veel meer dan een toptoernooi voor 's werelds beste schakers. Het is een schaakevenement dat laat zien dat iedereen op zijn of haar eigen manier een kampioen kan zijn. 

Schaken is een middel om talent te laten ontluiken. Het is onze missie om iedereen te laten profiteren van de voordelen van schaken, vooral kinderen. In het Tata Steel Chess Toernooi hebben we een partner gevonden met een gedeelde visie op de positieve invloed van het schaakspel op kinderen.

Schaakclinics, Kids Weekend en Commentaar voor kinderen

Als onderdeel van het Tata Steel Chess-programma gaan we op diverse locaties heel veel kinderen in aanraking brengen met schaken, bijvoorbeeld via schaakclinics en met schaakcommentaar speciaal voor kinderen tijdens het Tata Steel Chess Festival op 20 en 21 januari. Dit kindercommentaar hebben we vorig jaar geïntroduceerd en bleek een schot in de roos. Helemaal spectaculair werd het in de 7e ronde. Toen zag Sergey Karjakin in zijn partij tegen Levon Aronian over het hoofd dat hij een stuk kon winnen, terwijl de kinderen die meededen met het kidscommentaar dit feilloos zagen!

Bekijk hier een stukje uit de live stream van het commentaar voor kinderen van vorig jaar (dag 1):


Samen met Tata Steel Chess gaan we de komende weken weer massaal kinderen, (groot)ouders en scholen laten kennismaken met schaken, zoals hier tijdens Chess on Tour in Haarlem vorig jaar:

 

We hopen natuurlijk dat het niet bij die ene keer schaken blijft, maar dat deze kennismaking zo enthousiast maakt dat het schaken een vervolg krijgt op scholen. Ook bij die vervolgstap helpen we graag. 


Start zelf met schaakles voor kinderen

Ontdek hoe Chessity je helpt met de beste schaakmethode voor kinderen of vraag ons om meer informatie:

Neem contact met mij op




Breng een bezoek aan Tata Steel Chess (ook superleuk voor kinderen!)

Ben je van plan om Tata Steel Chess te bezoeken? Neem dan vooral je kinderen, leerlingen of de jeugdleden van je schaakvereniging mee. Een dagje Tata Steel Chess is een supertof uitje voor kinderen. Bezoek je een van de speciale kinderactiviteiten, dan kom je daar Chessity ook tegen.

Meer informatie over het Tata Steel Chess Toernooi vind je op de toernooiwebsite.

 

 

Related content

by JacquelineW on Jan 18, 2017   1794   0
Simultaan bij Telstar: ‘Je kunt beter die pion spelen’
“Zeg, wat jij denk jij dat ik hier het beste kan doen? Deze pion naar voren en dan die slaan?” Telstar-verdediger Toine van Huizen kan wel wat goede raad gebr...
by JacquelineW on Jan 21, 2017   1977   0
Chessity-commentaar voor kids voor trekt volle zaal op Tata Steel Chess
Een schot in de roos. Op een andere manier valt het 'commentaar voor kids' tijdens Tata Steel Kids niet te omschrijven. Ter gelegenheid van het Kids Weekend bespraken Che...
by JacquelineW on Jan 20, 2017   2384   2
Waarom schakers moeten voetballen. En voetballers moeten schaken.
Denksport en fysieke sport zijn geen aparte werelden. Ze kunnen elkaar versterken. De breinprocessen van schakers zouden wel eens heel handig kunnen zijn voor bijvoorbeel...

Join Chessity now! Don't worry, it's free & easy.

Login Create account

0 Comments

Gameviewer widget for your website

Just copy and paste the code below on your website wherever you want the gameviewer to display.
The gameviewer widget for websites 600px by 330px in dimensions.
<script type="text/javascript">
	var chessity_gameblog_id = 1312;
</script>
<script type="text/javascript" src="https://www.chessity.com/gameview.js"></script>